Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

"'Zasluživanje baštinjenoga': Prohaskina 'Hrvatsko-srpska književnost u Bosni i Hercegovini od početaka u IX. do narodnoga preporoda u XIX. st.'" (CROSBI ID 594837)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija

Živić, Tihomir "'Zasluživanje baštinjenoga': Prohaskina 'Hrvatsko-srpska književnost u Bosni i Hercegovini od početaka u IX. do narodnoga preporoda u XIX. st.'" // Zbornik o Dragutinu Prohaski - književnom povjesničaru i književnom kritičaru: zbornik radova sa znanstvenog skupa / Maštrović, Tihomil (ur.). Zagreb: Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu, 2003. str. 167-183

Podaci o odgovornosti

Živić, Tihomir

hrvatski

"'Zasluživanje baštinjenoga': Prohaskina 'Hrvatsko-srpska književnost u Bosni i Hercegovini od početaka u IX. do narodnoga preporoda u XIX. st.'"

Bilo da su Prohaskinu "Hrvatsko-srpsku književnost u Bosni i Hercegovini" gotovo odmah po objavljivanju ocjenjivali neimenovani ili oni vrlo poznati, ta je rasprava, kao i piščev europski građanski svjetonazor, "strossmayerovsko hrvatstvo" ili "ilirsko sveslavenstvo" i mnogo toga još nedovoljno istraženoga u njegovu radu, iznovice podijelila i književnopovijesno-ocjenjivačku i (opće)čitateljsku javnost na vatrene zagovornike i nemali broj osporavatelja.

Dragutin Prohaska; baština; hrvatska književnost

nije evidentirano

engleski

"'Earning a Heritage: Prohaska's 'Croato-Serbian Literature in Bosnia-Herzegovina from the Beginnings in the 9th to the National Revival in the 19th C.'"

nije evidentirano

Dragutin Prohaska; heritage; Croatian literature

nije evidentirano

Podaci o prilogu

167-183.

2003.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik o Dragutinu Prohaski - književnom povjesničaru i književnom kritičaru: zbornik radova sa znanstvenog skupa

Maštrović, Tihomil

Zagreb: Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu

953-6682-45-1

Podaci o skupu

Nepoznat skup

pozvano predavanje

29.02.1904-29.02.2096

Povezanost rada

Povijest, Filologija