Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Proizvodnja jabuke u gustom sklopu (CROSBI ID 377224)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Dobraš, Nataša Proizvodnja jabuke u gustom sklopu / Martina Skendrović Babojelić (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Dobraš, Nataša

Martina Skendrović Babojelić

hrvatski

Proizvodnja jabuke u gustom sklopu

Po opsegu proizvodnje jabuka je u svijetu, a i kod nas, najzastupljenija kontinentalna voćna vrsta. U suvremenom uzgoju jabuka, odnosno za uzgoj jabuka u gustom sklopu, koriste se vegetativne podloge slabe bujnosti i to uglavnom M 9, a mogu se koristiti i podloge M 26, i M 27. Uzgojni oblik izravno određuje strukturu krošnje. Kod jabuka se danas najviše primjenjuje oblik vitkog vretena. Osnovni cilj suvremene proizvodnje jabuka je da se uz najniže troškove ostvare redoviti prirodi te plodovi dobre kvalitete. Sa ekonomskog aspekta najvažnija je profitabilnost proizvodnje, odnosno dobit koju proizvođač ostvaruje.

jabuka; podloge; sadnja voćaka; uzgoj; vretenasti grm

nije evidentirano

engleski

Density planting of apple production

nije evidentirano

apple; rootstock; planting and growing fruit tree; spindle bush

nije evidentirano

Podaci o izdanju

22

26.09.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)