Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Skladišna sposobnost toplinski tretiranih plodova mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.) (CROSBI ID 377220)

Ocjenski rad | diplomski rad

Sambol, Štefica Skladišna sposobnost toplinski tretiranih plodova mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.) / Martina Skendrović Babojelić (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2009

Podaci o odgovornosti

Sambol, Štefica

Martina Skendrović Babojelić

hrvatski

Skladišna sposobnost toplinski tretiranih plodova mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.)

Istraživan je utjecaj toplinskih predtretmana potapanjem plodova u toplu vodu na 48ºC (HWD 48) i 52ºC (HWD 52) te kontrole (izostanak predtretmana) na kakvoću plodova mandarine (Citrus unshiu March ., cv Owari) nakon 8 tjedana skladištenja na temperaturi od +3ºC . Kod plodova tretiranih toplom vodom došlo je do manjih gubitaka mase plodova u odnosu na kontrolu. Predretman HWD 48 i 52 imali su signifikantan utjecaj na kvalitetu plodova. Predtretman HWD 48 se pokazao boljim jer su se njegovom primjenom postigli najmanji gubici mase plodova i zadržala se zadovoljavajuća kvaliteta.

Citrus unshiu Marc.; toplinski predtretman; kalo; kvaliteta plodova

nije evidentirano

engleski

Storage capacity of heat treated fruits Satsuma mandarin (Citrus unshiu Marc.)

nije evidentirano

Citrus unshiu Marc.; heat pretreatment; weight loss; fruit quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

32

15.04.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)