Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 619855

Skladišna sposobnost toplinski tretiranih plodova mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.)


Sambol, Štefica
Skladišna sposobnost toplinski tretiranih plodova mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.), 2009., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 619855 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Skladišna sposobnost toplinski tretiranih plodova mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.)
(Storage capacity of heat treated fruits Satsuma mandarin (Citrus unshiu Marc.))

Autori
Sambol, Štefica

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
15.04

Godina
2009

Stranica
32

Mentor
Martina Skendrović Babojelić

Ključne riječi
Citrus unshiu Marc.; toplinski predtretman; kalo; kvaliteta plodova
(Citrus unshiu Marc.; heat pretreatment; weight loss; fruit quality)

Sažetak
Istraživan je utjecaj toplinskih predtretmana potapanjem plodova u toplu vodu na 48ºC (HWD 48) i 52ºC (HWD 52) te kontrole (izostanak predtretmana) na kakvoću plodova mandarine (Citrus unshiu March ., cv Owari) nakon 8 tjedana skladištenja na temperaturi od +3ºC . Kod plodova tretiranih toplom vodom došlo je do manjih gubitaka mase plodova u odnosu na kontrolu. Predretman HWD 48 i 52 imali su signifikantan utjecaj na kvalitetu plodova. Predtretman HWD 48 se pokazao boljim jer su se njegovom primjenom postigli najmanji gubici mase plodova i zadržala se zadovoljavajuća kvaliteta.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-0000000-3566 - Biokemijske i histološke promjene u plodovima mandarine tijekom skladištenja

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Sambol, Štefica
Skladišna sposobnost toplinski tretiranih plodova mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.), 2009., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Sambol, Š. (2009) 'Skladišna sposobnost toplinski tretiranih plodova mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.)', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Sambol, \v{S}tefica}, year = {2009}, pages = {32}, keywords = {Citrus unshiu Marc., toplinski predtretman, kalo, kvaliteta plodova}, title = {Skladi\v{s}na sposobnost toplinski tretiranih plodova mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.)}, keyword = {Citrus unshiu Marc., toplinski predtretman, kalo, kvaliteta plodova}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Sambol, \v{S}tefica}, year = {2009}, pages = {32}, keywords = {Citrus unshiu Marc., heat pretreatment, weight loss, fruit quality}, title = {Storage capacity of heat treated fruits Satsuma mandarin (Citrus unshiu Marc.)}, keyword = {Citrus unshiu Marc., heat pretreatment, weight loss, fruit quality}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font