Skladišna sposobnost toplinski tretiranih plodova mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.) (CROSBI ID 377220)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Sambol, Štefica
Martina Skendrović Babojelić
hrvatski
Skladišna sposobnost toplinski tretiranih plodova mandarine unshiu (Citrus unshiu Marc.)
Istraživan je utjecaj toplinskih predtretmana potapanjem plodova u toplu vodu na 48ºC (HWD 48) i 52ºC (HWD 52) te kontrole (izostanak predtretmana) na kakvoću plodova mandarine (Citrus unshiu March ., cv Owari) nakon 8 tjedana skladištenja na temperaturi od +3ºC . Kod plodova tretiranih toplom vodom došlo je do manjih gubitaka mase plodova u odnosu na kontrolu. Predretman HWD 48 i 52 imali su signifikantan utjecaj na kvalitetu plodova. Predtretman HWD 48 se pokazao boljim jer su se njegovom primjenom postigli najmanji gubici mase plodova i zadržala se zadovoljavajuća kvaliteta.
Citrus unshiu Marc.; toplinski predtretman; kalo; kvaliteta plodova
nije evidentirano
engleski
Storage capacity of heat treated fruits Satsuma mandarin (Citrus unshiu Marc.)
nije evidentirano
Citrus unshiu Marc.; heat pretreatment; weight loss; fruit quality
nije evidentirano
Podaci o izdanju
32
15.04.2009.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb