Značaj dijetetskih proizvoda u turizmu (CROSBI ID 478992)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Hegedušić, Vesna ; Banović, Mara ; Carić, Marija
hrvatski
Značaj dijetetskih proizvoda u turizmu
Važan čimbenik u održavanju zdravlja, te u prevenciji alli i liječenju mnogih bolesti je hrane. Danas se na tržištu nalazi velik broj različitih vrsta namirnica namijenjenih pojedinim kategorijama potrošaća.Međutim, sa svrhom smanjenja udjela nepoželjnih sastojaka (saharoza, mast), istraživanja su usmjerena na promjenu sastava i poboljšanje tehnološkog procesa proizvodnje. Tako se sve više u proizvodnji koriste zamjenske sirovine za saharozu,(škrobni sirup, šećerni alkoholi, sladila), smanjuje udio masti ili dodaju sastojci (hidrokoloidi, minerali i vitamini) za postizanje određenih fizikalnih i nutritivnih svojstava. Ispitivanja provedena u ovom radu bila su usmjerena na modifikaciju sastava čokolade, pa su umjesto saharoze upotrebljeni neki šećerni alkoholi i sladila pri čemu je dobivena tzv. bitter čokolada.
dijetetski proizvodi; čokolada; niskoenergetski proizvodi
nije evidentirano
engleski
Evaluation of dietetic foods in tourisms
nije evidentirano
dietetic products; chocolate; low energetic products
nije evidentirano
Podaci o prilogu
216-221-x.
2000.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Zdrastveni turizam za 21 stoljeće
Riožanić, Igor
Rijeka: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci
Podaci o skupu
Treći znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem "Zdrastvei turizam za 21 stoljeće"
predavanje
19.06.2000-21.06.2000
Opatija, Hrvatska