Trendovi u prehrambeno-procesnom inženjerstvu i tehnologiji i njihov utjecaj na obnovu i razvitak prehrambene industrije (CROSBI ID 26020)
Prilog u knjizi | stručni rad
Podaci o odgovornosti
Lovrić, Tomislav
hrvatski
Trendovi u prehrambeno-procesnom inženjerstvu i tehnologiji i njihov utjecaj na obnovu i razvitak prehrambene industrije
Primjenom teorijskih osnova iz procesnog inženjerstva na realne prehrambene sustave stvorene su neophodne pretpostavke i za uspješniji razvoj procesne opreme za prehrambenu industriju, pogotovo pri prijelazu sa diskontinuiranih (šaržnih) na kontinuirane, visokomehanizirane i automatizirane postupke. Novi zahtjevi potrošača su uvjetovali daljnje napore na usavršavanju postojećih i iznalaženju novih, odnosno alternativnih procesnih rješenja usmjerenu na optimizaciju procesnih sustava prema što većoj učinkovitosti i fleksibilnosti uz minimalno oštećenje proizvoda, te prema dinamičnoj kontroli procesa usvajanjem koncepta TQM (Total Quality Menegment) i HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) uz maksimalno uvažavanje ekoloških čimbenika.
prehrambena tehnologija, trendovi, razvoj perhrambenog sustava
nije evidentirano
engleski
Trends in Food-processing Engineering and Technology and Their Influence on Food Industry Development
nije evidentirano
food technology, trends, development of food system
nije evidentirano
Podaci o prilogu
167-172-x.
objavljeno
Podaci o knjizi
Obnova i razvoj u Bosni i Hercegovini : Tuzlanski seminari
Hodge, Carole ; Grbin, Mladen
Zagreb: Durieux
2000.
953-188-118-9