Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Trendovi u prehrambeno-procesnom inženjerstvu i tehnologiji i njihov utjecaj na obnovu i razvitak prehrambene industrije (CROSBI ID 26020)

Prilog u knjizi | stručni rad

Lovrić, Tomislav Trendovi u prehrambeno-procesnom inženjerstvu i tehnologiji i njihov utjecaj na obnovu i razvitak prehrambene industrije // Obnova i razvoj u Bosni i Hercegovini : Tuzlanski seminari / Hodge, Carole ; Grbin, Mladen (ur.). Zagreb: Durieux, 2000. str. 167-172-x

Podaci o odgovornosti

Lovrić, Tomislav

hrvatski

Trendovi u prehrambeno-procesnom inženjerstvu i tehnologiji i njihov utjecaj na obnovu i razvitak prehrambene industrije

Primjenom teorijskih osnova iz procesnog inženjerstva na realne prehrambene sustave stvorene su neophodne pretpostavke i za uspješniji razvoj procesne opreme za prehrambenu industriju, pogotovo pri prijelazu sa diskontinuiranih (šaržnih) na kontinuirane, visokomehanizirane i automatizirane postupke. Novi zahtjevi potrošača su uvjetovali daljnje napore na usavršavanju postojećih i iznalaženju novih, odnosno alternativnih procesnih rješenja usmjerenu na optimizaciju procesnih sustava prema što većoj učinkovitosti i fleksibilnosti uz minimalno oštećenje proizvoda, te prema dinamičnoj kontroli procesa usvajanjem koncepta TQM (Total Quality Menegment) i HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) uz maksimalno uvažavanje ekoloških čimbenika.

prehrambena tehnologija, trendovi, razvoj perhrambenog sustava

nije evidentirano

engleski

Trends in Food-processing Engineering and Technology and Their Influence on Food Industry Development

nije evidentirano

food technology, trends, development of food system

nije evidentirano

Podaci o prilogu

167-172-x.

objavljeno

Podaci o knjizi

Obnova i razvoj u Bosni i Hercegovini : Tuzlanski seminari

Hodge, Carole ; Grbin, Mladen

Zagreb: Durieux

2000.

953-188-118-9

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija