Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Određivanje prividne i stvarne gustoće beskvasnih tijesta u ovisnosti o temperaturi pečenja (CROSBI ID 377071)

Ocjenski rad | diplomski rad

Lončarić, Marin Određivanje prividne i stvarne gustoće beskvasnih tijesta u ovisnosti o temperaturi pečenja / Budžaki, Sandra (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2012

Podaci o odgovornosti

Lončarić, Marin

Budžaki, Sandra

hrvatski

Određivanje prividne i stvarne gustoće beskvasnih tijesta u ovisnosti o temperaturi pečenja

Gustoća je jedno od najvažnijih fizikalnih svojstava, te se pored drugih toplinsko- fizikalnih svojstava hrane najčešće koristi u proračunima procjene, projektiranja i modeliranja prijenosa topline tijekom procesiranja hrane. U ovom radu određivana je prividna i prava gustoća različitih beskvasnih tijesta tijekom procesiranja u temperaturnom intervalu od 160 °C do 180 °C. Vrijednosti prividne gustoće tijesta, s povećanjem temperature su rasle što je posljedica izlaska vode iz tijesta uslijed isparavanja i stvaranja prostora ispunjenih zrakom (šupljina). Vrijednosti prave gustoće su rasle kako je rasla temperatura procesiranja. Prividna i prava gustoća ispitivanih tijesta su obrnuto proporcionalne veličine.

prividna gustoća ; stvarna gustoća ; beskvasno tijesto

nije evidentirano

engleski

Determination of the apparent and true denisty of unleavened dough as a function of baking temperature

nije evidentirano

apparent density ; true density ; unleavened dough

nije evidentirano

Podaci o izdanju

54

08.03.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija