Određivanje prividne i stvarne gustoće beskvasnih tijesta u ovisnosti o temperaturi pečenja (CROSBI ID 377071)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Lončarić, Marin
Budžaki, Sandra
hrvatski
Određivanje prividne i stvarne gustoće beskvasnih tijesta u ovisnosti o temperaturi pečenja
Gustoća je jedno od najvažnijih fizikalnih svojstava, te se pored drugih toplinsko- fizikalnih svojstava hrane najčešće koristi u proračunima procjene, projektiranja i modeliranja prijenosa topline tijekom procesiranja hrane. U ovom radu određivana je prividna i prava gustoća različitih beskvasnih tijesta tijekom procesiranja u temperaturnom intervalu od 160 °C do 180 °C. Vrijednosti prividne gustoće tijesta, s povećanjem temperature su rasle što je posljedica izlaska vode iz tijesta uslijed isparavanja i stvaranja prostora ispunjenih zrakom (šupljina). Vrijednosti prave gustoće su rasle kako je rasla temperatura procesiranja. Prividna i prava gustoća ispitivanih tijesta su obrnuto proporcionalne veličine.
prividna gustoća ; stvarna gustoća ; beskvasno tijesto
nije evidentirano
engleski
Determination of the apparent and true denisty of unleavened dough as a function of baking temperature
nije evidentirano
apparent density ; true density ; unleavened dough
nije evidentirano
Podaci o izdanju
54
08.03.2012.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek