Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Ispitivanje utjecaja sadržaja vode na brzinu ohlađivanja solne kupke (CROSBI ID 377060)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Boldin, Marko Ispitivanje utjecaja sadržaja vode na brzinu ohlađivanja solne kupke / Matijević, Božidar (mentor); Zagreb, Fakultet strojarstva i brodogradnje, . 2012

Podaci o odgovornosti

Boldin, Marko

Matijević, Božidar

hrvatski

Ispitivanje utjecaja sadržaja vode na brzinu ohlađivanja solne kupke

U radu je opisano sredstva za gašenje u solnoj kupci, te utjecaji koji djeluju na intenzitet ohlađivanja solne kupke. Navedena je oprema i postupak za ispitivanja brzine ohlađivanja solne kupke. Opisane su metode koje se koriste za određivanje utjecaja vode u solnoj kupci. Dan je pregled kako se određuje temperatura gašenja. Provedena su ispitivanja krivulja hlađenja u sljedećim sredstvima za gašenje, sa i bez gibanja soli, prema normi ISO 9950: bez dodatka vode i s dodatkom 11 litara vode što ~ 1% vode. Ispitivan je utjecaj vode na krivulju hlađenja i intenzitet gašenja. Iz snimljenih krivulja hlađenja utvrđen je značajan utjecaj dodatka vode i brzine miješanja na intenzitet gašenja i maksimalnu brzinu gašenja, posebno na višim radnim temperaturama.

solna kupka ; kaljenje u solnoj kupci ; određivanje brzine gašenja ; utjecaj vode na brzinu ohlađivanja

nije evidentirano

engleski

Examination of influence of wather content on qooling rate of salt bathe

nije evidentirano

salt bath ; quenching in salth bath ; qooling rate ; wather content

nije evidentirano

Podaci o izdanju

42

14.02.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Fakultet strojarstva i brodogradnje

Zagreb

Povezanost rada

Strojarstvo