Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 616988

Edicija "Život i djelo" - Knjiga I: prof. dr. sc. Ana Marija Grancarić


Edicija "Život i djelo" - Knjiga I: prof. dr. sc. Ana Marija Grancarić, Zagreb: Hrvatska udruga bivših studenata i prijatelja Tekstilno-tehnološkog fakulteta, 2013 (monografija)


Naslov
Edicija "Život i djelo" - Knjiga I: prof. dr. sc. Ana Marija Grancarić
(Edition "Life and work of" professor Ana Marija Grancarić)

Urednik/ci
Tarbuk, Anita ; Španiček, Đurđica ; Jakuc, Zoran

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Uredničke knjige, monografija, ostalo

Izdavač
Hrvatska udruga bivših studenata i prijatelja Tekstilno-tehnološkog fakulteta

Grad
Zagreb

Godina
2013

Stranica
104

ISBN
978-953-57483-0-4

Ključne riječi
međunarodna suradnja; AMCA TTF; Ana Marija Grancarić
(International relation; AMCA TTF; Ana Marija Grancarić)

Sažetak
Riječ urednice Pred Vama se nalazi prva knjiga iz Edicije „Život i djelo“ Hrvatske udruge bivših studenata i prijatelja Tekstilno-tehnološkog fakulteta (AMCA TTF). Prvu knjigu posvećujemo istaknutoj profesorici Ani Mariji Grancarić, našoj Predsjednici i osnivačici AMCA TTF. Povod ovoj publikaciji je godišnja Nagrada „Fran Bošnjaković“, koja se dodjeljuje zaslužnim sveučilišnim profesorima tehničkih fakulteta, te medalja i diploma Tehničkog sveučilišta "Gheorghe Asachi" iz Iasi, Rumunjska uvaženim profesorima iz inozemstva. Ovako velika priznanja ne iznenađuju sve one koji Profesoricu dobro poznaju. Svojom aktivnošću, i svojim primjerom mnogo je napravila za matični Fakultet i Sveučilište, kao i za Hrvatsku. U ovom uvodniku neću se potanko osvrtati na njenu opsežnu znanstvenu i nastavnu djelatnost o kojima govore stručni životopis, popis radova i aktivnosti, ali želim istaknuti da je u svom užem području prepoznata kao vrhunski znanstvenik, možda čak više u svijetu, nego u domovini. Profesorica je silno radišna osoba i po mnogo čemu prva. Gotovo većinu svojih zamisli, ne samo za sebe, već i za svoju okolinu, uspješno je ostvarila – pokrenula međunarodnu suradnju na TTF-u, osnovala AMCA TTF, suosnivač je europskog udruženja AUTEX (Association of Textile Universities), voditelj 12 međunarodnih projekata i dr. Njezina ljubav prema poslu je neizmjerna, jer samo osoba koja voli ljude i okolinu u kojoj radi može toliko sebe ulagati. Iako je navršila svoj jubilarni rođendan, njezin entuzijazam i želja za boljitkom njene okoline nisu ništa manji. Mlade suradnike je naučila znanstveno razmišljati, sustavno planirati i provesti eksperiment, te da je najvažnije biti uporan i stalno raditi na sebi. Mnogi će reći da su bili preopterećeni, ali na taj način su mnogo i naučili. Za kraj mogu samo reći – Sretni smo što je Profesorica još uvijek s nama, što možemo s njom surađivati i zajedno doprinositi unaprjeđenju Tekstilno-tehnološkog fakulteta, AMCA TTF, Sveučilišta u Zagrebu i Lijepe naše.

Izvorni jezik
HrvatskiPOVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Đurđica Španiček (autor)

Avatar Url Anita Tarbuk (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Edicija "Život i djelo" - Knjiga I: prof. dr. sc. Ana Marija Grancarić, Zagreb: Hrvatska udruga bivših studenata i prijatelja Tekstilno-tehnološkog fakulteta, 2013 (monografija)
Tarbuk, A., Španiček, Đ. & Jakuc, Z. (ur.) (2013) Edicija "Život i djelo" - Knjiga I: prof. dr. sc. Ana Marija Grancarić. Zagreb, Hrvatska udruga bivših studenata i prijatelja Tekstilno-tehnološkog fakulteta.
@book{book, collectioneditor = {Tarbuk, Anita}, year = {2013}, pages = {104}, keywords = {International relation, AMCA TTF, Ana Marija Grancari\'{c}}, isbn = {978-953-57483-0-4}, title = {Edition "Life and work of" professor Ana Marija Grancari\'{c}}, keyword = {International relation, AMCA TTF, Ana Marija Grancari\'{c}}, publisher = {Hrvatska udruga biv\v{s}ih studenata i prijatelja Tekstilno-tehnolo\v{s}kog fakulteta}, publisherplace = {Zagreb} }