Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 613863

Individualizirani oblik rada u funkciji individualizacije rada u obuci neplivača


Babin, Bojan
Individualizirani oblik rada u funkciji individualizacije rada u obuci neplivača // Zbornik radova 12. Hrvatskog savjetovanja o obuci neplivača / Ružić, Elida (ur.).
Rijeka, Hrvatska: Udruga kineziologa grada Rijeke, 2012. str. 40-41 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


Naslov
Individualizirani oblik rada u funkciji individualizacije rada u obuci neplivača
(Individualized Form of Training in the Function of the Non-swimmer Training Individualization)

Autori
Babin, Bojan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Zbornik radova 12. Hrvatskog savjetovanja o obuci neplivača / Ružić, Elida - Rijeka, Hrvatska : Udruga kineziologa grada Rijeke, 2012, 40-41

Skup
Individualizacija rada u području obuke neplivača

Mjesto i datum
Rijeka, Hrvatska, 18-20.10.2012

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
Individualizirani oblik rada ; obuka neplivača ; plivanje
(Individualized training ; non-swimmer training ; swimming)

Sažetak
Jedan od temeljnih uvjeta rada ne samo za primjenu individualiziranog oblika rada nego i cjelokupne individualizacije rada uopće, pa i u obuci neplivača predstavlja utvrđivanje inicijalnog stanja svakog sudionika u procesu obuke plivanja. Dakle, inicijalnim provjeravanjem treba, pored ostalog, obuhvatiti i znanje plivanja. Jasno je da je to sve istovremeno i osnova za izradu osnovnog programa, formiranje homogeniziranih grupa i izradu modificiranih programa za svaku pojedinu homogeniziranu grupu posebno. Na taj su način stvoreni uvjeti za realizaciju spomenutih programa, pa se samo po sebi postavlja pitanje o mogućim modalitetima realizacije programa obuke neplivača u uvjetima individualiziranog oblika rada. U cilju što efikasnije obuke plivanja, odnosno osiguranja da svaki početnik napreduje, u skladu sa svojim mogućnostima, dobro je pribjeći primjeni jednog od modaliteta individualiziranog oblika rada koji se svodi na to da sudionici tijekom učenja plivanja mogu prelaziti iz jedne homogenizirane grupe u drugu, dakako, sukladno sa svojim napredovanjem. Naravno da su razumljive prednosti u primjeni individualiziranog oblika rada u području obuke neplivača, a posebno u uvjetima kada nije moguće primijeniti tzv. klasični individualni oblik rada. Dakako, evidentno je pri tome da postoje i brojne druge mogućnosti za primjenu individualiziranog oblika rada u obuci plivanja, pa zato navedeno treba prihvatiti kao prilog za primjenom individualiziranog oblika rada u području obuke neplivača.

Izvorni jezik
HrvatskiPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
227-2271694-1696 - Kineziološka edukacija u predškolskom odgoju i primarnom obrazovanju (Ivan Prskalo, )

Ustanove
Učiteljski fakultet, Zagreb,
Kineziološki fakultet, Split

Autor s matičnim brojem:
Bojan Babin, (366012)