Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

"Mojih 50 godina druženja s kemjom" (CROSBI ID 771905)

Druge vrste radova | ostalo

Karminski-Zamola, Grace "Mojih 50 godina druženja s kemjom" // Urednička knjiga "Zavod za Organsku kemiju"1922-2012, str 24-28. 2012.

Podaci o odgovornosti

Karminski-Zamola, Grace

hrvatski

"Mojih 50 godina druženja s kemjom"

U uredničkoj knjizi "Zavod za Organsku kemiju" 1922-2012 opisan je moj 50 godišnji rad u Zavodu za Organsku kemiju FKIT-a nakon diplome do današnjih dana. Iako sam umirovljena 2010 god i dalje sam ostala vjerna organskoj i medicinskoj kemiji s kojom se i dalje bavim u okviru nacionalnog znanstvenog projekta, kojeg sam samostalno kreirala a i kojeg sam i danas suradnica. Opisan je početak mog znanstvenog rada u Zavodu od 1962 kada sam započela sa znanstvenim radom u području fotokemijske sinteze, koristeći sunčano svjetlo kao reagens, na krovu zgrade fakulteta na Marulićevom trgu 20, pa do današnjh dana kada Zavod raspolaže s osnovnom modernom opremom za analizu sinteiziranih spojeva i sa svojim znanstvenim radovima može konkurirati svjetskim znanstvenim dostignućima. Opisan je i moj početak rada u nastavi radeći kao asistentica na vježbama iz predmeta koji su se predavali na Zavodu u teškim zdravstvenim uvjetima bez adekvatne ventilacije, pa do napredovanja u docenticu, višu zn. suradnicu, izv. profesoricu, zn. savjetnicu, redovitu profesoricu i redovitu profesoricu u trajnom zvanju te zadovoljstvu u kreiranju novih predmeta na diplomskom i poslijediplomskom studiju i radu sa diplomandima, magistrandima i doktorandima.

mojih 50 godina s kemijom

nije evidentirano

engleski

"My 50 years fraternise with chemistry"

nije evidentirano

my 50 years with chemistry

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Urednička knjiga "Zavod za Organsku kemiju"1922-2012, str 24-28

2012.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

nije evidentirano