Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Po čemu se nove Europske smjernice o prevenciji kardiovaskularnih bolesti u kliničkoj praksi razlikuju od prethodnih? (CROSBI ID 189500)

Prilog u časopisu | pregledni rad (stručni)

Reiner, Željko ; Po čemu se nove Europske smjernice o prevenciji kardiovaskularnih bolesti u kliničkoj praksi razlikuju od prethodnih? // Cardiologia Croatica, 7 (2012), 11-12; 310-315

Podaci o odgovornosti

Reiner, Željko ;

hrvatski

Po čemu se nove Europske smjernice o prevenciji kardiovaskularnih bolesti u kliničkoj praksi razlikuju od prethodnih?

Nove europske smjernice o prevenciji kardiovaskularnih bolesti (KVB) rezultat su zajedničkog rada devet glavnih stručnih društava koja se bave tom problematikom. Najvažnije razlike u usporedbi sa prethodnim Europskim smjernicama u prevenciji KVB koje su bile objavljene 2007. godine su, da za razliku od njih u kojima su asimptomatske osobe bile podijeljene u svega dvije skupine-one s velikim i one s malim rizikom za KVB, u novim smjernicama postoje četiri razine rizika: vrlo veliki, veliki, umjereni i mali.

kardiovaskularni rizik; arterijski tlak; kolesterol; diabetes mellitus; pušenje

nije evidentirano

engleski

What is different in the new European guidelines on cardiovascular diseases prevention when compared with previous guidelines?

nije evidentirano

cardiovascular risk; blood pressure; cholesterol; diabetes mellitus; smoking

nije evidentirano

Podaci o izdanju

7 (11-12)

2012.

310-315

objavljeno

1848-543X

1848-5448

Povezanost rada

nije evidentirano