Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Ljubav prema istini. Zbornik u čast Tome Vereša (CROSBI ID 9982)

Urednička knjiga | zbornik radova s konferencije

Ljubav prema istini. Zbornik u čast Tome Vereša / Gavrić, Anto (ur.) Zagreb: Dominikanska naklada Istina, 2000

Podaci o odgovornosti

Gavrić, Anto

hrvatski

Ljubav prema istini. Zbornik u čast Tome Vereša

Uz prikaz Verešova života i djela, s cjelovitom bibliografijom, i prvi pokušaj prikaza poimanja filozofije Tome Akvinskog u djelu Tome Vereša, Zbornik je obilježen okosnicama njegove spisateljske djelatnosti: Albert Veliki i Toma Akvinski te dijalog s marksistima. No Zbornik je, ipak, najviše obilježen Akvinčevom misli jer je sv. Toma i na Vereša imao najveći utjecaj. Stoga su tako naslovljeni i dijelovi Zbornika. Drugi dio "Toma Akvinski i njegovo djelo" donosi studije koje se izravno odnose na Tominu misao, a treći dio "Povjesna dimenzija Akvinčeva djela" stavlja Akvinca u odnos s njegovim prethodnicima, suvremenicima i sljedbenicima, s učenicima i sumišljenicima, pa čak i s onima koji se s njim ne slažu, sve do autora naših dana koji su, nadahnuti Akvinčevom mišlju, nastojali staviti Tomu u dijalog s vremenom u kojem on sam nije živio. Zbornik sadrži 27 priloga.

Tomo Vereš; Toma Akvinski; tomizam; metafizika; dijalog; marksisti

Svaki znanstveni rad u Zborniku završava sažetkom na jednom stranom jeziku (engleskom, francuskom, njemačkom ili talijanskom). Na kraju Zbornika donosi se kratki prilog, na francuskom, o životu i radu Tome Vereša.

engleski

Love of Truth. A Festschrift in Honour of Tomo Vereš

nije evidentirano

Tomo Vereš; Thomas Aquinas; Thomism; Metaphysics; Dialogue; Marxists

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Dominikanska naklada Istina

2000.

953-6814-02-1

440

Prigodna izdanja; 1

objavljeno

Povezanost rada

Filozofija