Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Funkcionalni proizvodi na bazi žitarica (CROSBI ID 593578)

Neobjavljeno sudjelovanje sa skupa | neobjavljeni prilog sa skupa

Ugarčić, Žaneta ; Jukić, Marko ; Koceva Komlenić, Daliborka ; Kuleš, Anđa ; Kosović, Indira Funkcionalni proizvodi na bazi žitarica // Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti Zagreb, Hrvatska, 18.06.2012-18.06.2012

Podaci o odgovornosti

Ugarčić, Žaneta ; Jukić, Marko ; Koceva Komlenić, Daliborka ; Kuleš, Anđa ; Kosović, Indira

hrvatski

Funkcionalni proizvodi na bazi žitarica

U svakodnevnoj prehrani na našem tržištu, najviše su zastupljeni pekarski i tjesteničarski proizvodi dobiveni iz bijelog brašna i krupice iz kojih su uklonjene biološki važne tvari, kao što su prehrambena vlakna, vitamini, mineralne tvari i određene amino kiseline. U novije vrijeme sve više se govori o funkcionalnoj hrani, koja sadrži posebne bioaktivne sastojke, koji djeluju na tjelesne funkcije u pozitivnom smislu. Na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu, Osijek razvijene su tehnologije proizvodnje novih visokovrijednih proizvoda na bazi žitarica, te je ispitan utjecaj različitih funkcionalnih dodataka na tehnološke, nutritivne i senzorske parametre kakvoće kruha i tjestenine.

inulin; ekstrudirane pšenične posije; ječmeno brašno

nije evidentirano

engleski

Functional products based on wheat

nije evidentirano

inulin; extruded wheat bran; barley flour

nije evidentirano

Podaci o prilogu

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o skupu

Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti

poster

18.06.2012-18.06.2012

Zagreb, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija