Funkcionalni proizvodi na bazi žitarica (CROSBI ID 593578)
Neobjavljeno sudjelovanje sa skupa | neobjavljeni prilog sa skupa
Podaci o odgovornosti
Ugarčić, Žaneta ; Jukić, Marko ; Koceva Komlenić, Daliborka ; Kuleš, Anđa ; Kosović, Indira
hrvatski
Funkcionalni proizvodi na bazi žitarica
U svakodnevnoj prehrani na našem tržištu, najviše su zastupljeni pekarski i tjesteničarski proizvodi dobiveni iz bijelog brašna i krupice iz kojih su uklonjene biološki važne tvari, kao što su prehrambena vlakna, vitamini, mineralne tvari i određene amino kiseline. U novije vrijeme sve više se govori o funkcionalnoj hrani, koja sadrži posebne bioaktivne sastojke, koji djeluju na tjelesne funkcije u pozitivnom smislu. Na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu, Osijek razvijene su tehnologije proizvodnje novih visokovrijednih proizvoda na bazi žitarica, te je ispitan utjecaj različitih funkcionalnih dodataka na tehnološke, nutritivne i senzorske parametre kakvoće kruha i tjestenine.
inulin; ekstrudirane pšenične posije; ječmeno brašno
nije evidentirano
engleski
Functional products based on wheat
nije evidentirano
inulin; extruded wheat bran; barley flour
nije evidentirano
Podaci o prilogu
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o skupu
Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti
poster
18.06.2012-18.06.2012
Zagreb, Hrvatska