Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 611719

Karakteristike hrvatske nacionalne i međunarodne znanstvene produkcije u društveno-humanističkim znanostima i umjetničkom području za razdoblje 1991-2005.


Jokić, Maja; Zauder, Krešimir; Letina, Srebrenka
Karakteristike hrvatske nacionalne i međunarodne znanstvene produkcije u društveno-humanističkim znanostima i umjetničkom području za razdoblje 1991-2005., Zagreb: Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, 2012 (monografija)


Naslov
Karakteristike hrvatske nacionalne i međunarodne znanstvene produkcije u društveno-humanističkim znanostima i umjetničkom području za razdoblje 1991-2005.
(The features of Croatian national and international scholarly productivity in social sciences, arts and humanities 1991-2005)

Autori
Jokić, Maja ; Zauder, Krešimir ; Letina, Srebrenka

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, monografija, znanstvena

Izdavač
Institut za društvena istraživanja u Zagrebu

Grad
Zagreb

Godina
2012

Stranica
342

ISBN
978-953-6218-50-9

Ključne riječi
Društvene znanosti; humanističke znanosti; umjetničko područje; znanstvena produktivnost; Hrvatska; autorske knjige; referentna literatura; radovi u hrvatskim znanstvenim časopisima; katalog Nacionalne i sveučlišne knjižnice u Zagrbeu; WoS (Web of Science); citiranost; znanstvene ustanove;
(Bibliometric analysis; national scholarly production; OPAC Croatia; WoS; economy; information science; education; law; political science; sociology; psychology; philosophy; theology; art; linguistics; ethnology; anthropology;)

Sažetak
Ova knjiga pokušaj je dobivanja što cjelovitije slike stanja produktivnosti hrvatskih znanstvenika iz društveno-humanističkih znanosti i umjetničkog područja u razdoblju od 1991. do 2005. godine. Pod pojmom cjelovitosti podrazumijevamo obuhvaćenost gotovo svih vrsta u Hrvatskoj objavljenih publikacija klasificiranih kao potencijalno znanstvenih, kao i radova objavljenih u međunarodnim časopisima indeksiranim u, najčešće za ove svrhe korištenoj, citatnoj i bibliografskoj bazi WoS (Web of Science). Istraživanjem su obuhvaćeni svi registrirani aktivni znanstvenici uključujući i znanstvene novake. Za radove koji su indeksirani u bazi WoS, kao pokazatelj prepoznatljivosti i odjeka radova kojima je barem jedan autor bio iz Hrvatske, istražena je i citiranost.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Informacijske i komunikacijske znanostiPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
100-0000000-1489 - Izrada modela vrednovanja znanstvenog rada u RH za sva znanstvena područja (Marija Maja Jokić, )

Ustanove
Institut za društvena istraživanja , Zagreb