Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Folklorna i etnografska građa otoka Krka u Institutu za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu (S osvrtom na suradnike-istraživače) (CROSBI ID 189101)

Prilog u časopisu | prethodno priopćenje

Kuzman, Koraljka Folklorna i etnografska građa otoka Krka u Institutu za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu (S osvrtom na suradnike-istraživače) // Rijeka, XII (2007), 2; 75-101

Podaci o odgovornosti

Kuzman, Koraljka

hrvatski

Folklorna i etnografska građa otoka Krka u Institutu za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu (S osvrtom na suradnike-istraživače)

Terenskim je i znanstvenim istraživanjima osebujnosti krčkoga folklora i običaja što su ih provodili djelatnici Instituta za etnologiju i folkloristiku te njihovim praćenjem folklornih zbivanja nastala jedinstvena i bogata fotografska, vide, audio i rukopisna dokumentacija. Etnomuzikološka istraživanja na Krku započeo je već osnivač Instituta dr. Vinko Žganec, rad su nastavili Stjepan Stepanov i potom Jerko Bezić, dok je danas to područje znanstvenoga istraživanja RUže Bonifačić. Etnokoreološkim se temama, koje je započela Ljelja Taš, a nastavili Ivan Ivančan i Stjepan Sremac, danas bavi Tvrtko Zebec. Zapise o Krku također su ostavili folkloristi Nikola Bonifačić Rožin i Ivan Lozica, potom etnolozi Josip Milićević i Aleksandra Muraj te organolog Krešimir Galin. Jednako su vrijedne priloge ostavili i vanjski suradnici, poglavito sami Krčani koji su znali procijeniti vrijednost svoje baštine i bilježenjem je sačuvali za nove generacije. Uz osvrte na same istraživače u prilogu je i popis cjelokupne građe pohranjene u dokumentaciji naše ustanove.

otok Krk; etnografija; folklor; građa

nije evidentirano

engleski

Folk and Ethnographic Material of the Island of Krk in the Institute of Ethnology and Folklor Research in Zagreb

nije evidentirano

Island of Krk; Ethnology; Folklore; Material

nije evidentirano

Podaci o izdanju

XII (2)

2007.

75-101

objavljeno

1330-6995

Povezanost rada

Etnologija i antropologija