Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Svetište Gospe Sinjske na nacrtima iz Arhiva Franjevačkog samostana u Sinju (CROSBI ID 771694)

Druge vrste radova | izložba

Bilić, Darka Svetište Gospe Sinjske na nacrtima iz Arhiva Franjevačkog samostana u Sinju // Franjevački samostan Sinj, Državni arhiv u Splitu, Institut za povijest umjetnosti. 2012.

Podaci o odgovornosti

Bilić, Darka

hrvatski

Svetište Gospe Sinjske na nacrtima iz Arhiva Franjevačkog samostana u Sinju

Svetište Gospe Sinjske na nacrtima iz Arhiva Franjevačkog samostana u Sinju izložba kojom se rekonstruiraju faze izgradnje i objašnjava povijest formiranja franjevačkog kompleksa u Sinju uključujući crkvu, zvonik te samostanske zgrade Svetišta Gospe Sinjske u Sinju. Izložba je smještena u novouređenom samostanskom klaustru. Na zidovima klaustra, raspoređeno je 12 plakata na kojima su reproducirani nacrti koji se tiču izgradnje samostanskih građevina kroz njegovu gotovo tristo godina dugu i burnu povijest. Na plakatima se kronološkim redoslijedom prati razvoj kompleksa u razdoblju od 1702. godine do zadnje četvrtine dvadesetog stoljeća. Prikazane nacrte prate tekstovi autorice Darke Bilić te nam pojašnjavaju kontekst nastanka svakog pojedinog crteža i obavještavaju o podacima važnim za rekonstrukciju procesa planirane izgradnje svetišta kao i poduzetih obnova nakon prirodnih i povijesnih neprilika.

crteži; arhiv; izložba; franjevci; Sinj; izgradnja

nije evidentirano

engleski

Sanctuary of Our Lady of Sinj on drawings from the archive of the Franciscan Monastery in Sinju

nije evidentirano

drawing; archive; exhibition; Franciscans; Sinj; construction

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Franjevački samostan Sinj, Državni arhiv u Splitu, Institut za povijest umjetnosti

2012.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arhitektura i urbanizam, Povijest, Povijest umjetnosti