Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Primjena ultrazvuka u postupku dobivanja enzima iz kvasca Saccharomyces cerevisiae (CROSBI ID 375918)

Ocjenski rad | diplomski rad

Matanović, Marija Primjena ultrazvuka u postupku dobivanja enzima iz kvasca Saccharomyces cerevisiae / Planinić, Mirela (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2011

Podaci o odgovornosti

Matanović, Marija

Planinić, Mirela

hrvatski

Primjena ultrazvuka u postupku dobivanja enzima iz kvasca Saccharomyces cerevisiae

ltrazvučna metoda upotrebljava se kao nova metoda za netermičke obrade u kemijskoj, prehrambenoj i drugim srodnim industrijama. Predstavlja se kao brza metoda niske energetske potrošnje i vremena trajanja procesa u usporedbi s tradicionalnim metodama, čime se unaprijeđuje tehnološki postupak uz povećanje djelotvornosti provedbe procesa. Cilj ovog rada je bio istražiti učinkovitost primjene ultrazvuka u postupku dobivanjaenzima iz kvasca Saccharomyces cerevisiae.Istraživan je utjecaj koncentracije kvasca, pH i vremena provedbe pokusa na aktivnost invertaze i katalaze, te na koncentraciju ukupnih proteina.

ultrazvuk; kavitacija; enzimi; Saccharomyces cerevisiae

nije evidentirano

engleski

Application of ultrasound in the process of obtaining enzymes from the yeast Saccharomyces cerevisiae

Ultrasonic method is a new method of non-thermal processing in the chemical, food and other related industries. Presents itself as a rapid method of low energy consumption and time consuming process compared to traditional methods. Previously listed advantages enable the improvement of production process with high efficiency of the process.The aim of this study was to investigate the effectiveness of the application of ultrasound in the process of obtaining the enzyme from the yeast Saccharomyces cerevisiae. The influence of yeast concentration, pH and time on catalase and invertase activity as well as total protein concentration was investigated.

ultrasound; cavitation; enzyms; Saccharomyces cerevisiae

nije evidentirano

Podaci o izdanju

52

21.12.2011.

obranjeno

109:664389

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice