Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Uloga defektologa u pružanju podrške u edukacijskoj integraciji na lokalnoj razini (CROSBI ID 751797)

Druge vrste radova | ostalo

Igrić, Ljiljana Uloga defektologa u pružanju podrške u edukacijskoj integraciji na lokalnoj razini // 3.međunarodni seminar Društva defektologa Hrvatske “Društvena i odgojno- obrazovna skrb za osobe s p. 2000.

Podaci o odgovornosti

Igrić, Ljiljana

hrvatski

Uloga defektologa u pružanju podrške u edukacijskoj integraciji na lokalnoj razini

U postojećoj situaciji kad su koncentrirani stručnjaci za posebne potrebe u specijalnim ustanovama u Hrvatskoj ,a nema otvaranja novih radnih mjesta u redovitim školama predlaže se model Udruge IDEM za premošćivanje nedostataka u razvoju edukacijske integracije. Osnivanjem podružnica na lokalnoj razini mogu se zadovoljiti potrebe djece s teškoćama u učenju u redovitoj školi. Inicjativu, prema navedenom modelu , daju defektolozi iz posebnih škola i roditelji djece.Suradnjom s učiteljima i drugim stručnjacim ,a uz superviziju stručnjaka Udruge na nacionalnoj razini ostvaruju se prava ove djece u redovitoj školi. Nacionalna udruga providi edukaciju učitelja prema provjerenom programu,čiji su rezultati analizirani putem znanstvenog projekta:”Edukacija učitelja.”

defektolog; integracija; model

nije evidentirano

engleski

The role of special teacher in educational integration on local level

nije evidentirano

special teacher; integration; model

nije evidentirano

Podaci o izdanju

3.međunarodni seminar Društva defektologa Hrvatske “Društvena i odgojno- obrazovna skrb za osobe s p

2000.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

nije evidentirano