Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Hrvatska iskustva u edukacijskoj integraciji (CROSBI ID 751796)

Druge vrste radova | ostalo

Igrić, Ljiljana Hrvatska iskustva u edukacijskoj integraciji // Međunarodni skup:Karawane 2000-Ein Zug durch Europa fur Vielfalt und Verstandigung,Pula,6.-8. 4. 200. 2000.

Podaci o odgovornosti

Igrić, Ljiljana

hrvatski

Hrvatska iskustva u edukacijskoj integraciji

Razvoj integracije djece s posebnim potrbama u redovni sustav školstva u Hrvatskoj je zabrinjavajuće spor.Od zakonske regulacije na pravo polaženja redovne škole prošlo je 20 godina,a pomaci su gotovo neprimjetni. Učesnici skupa defektolozi iz Hrvatske zaposleni pretežno u specijalnim školama iznjeli su putem rasprava u malim grupama svoje argumente za : 1. školovanje djece s posebnim potrebama u specijalnim školama 2. školovanje u redovnim školama,3. bitne uvjete za rad učitelja u redovnim školama s decom s posebnim potrebama. Pritom su defektolozi istakli :važnost edukacije učitelja i suradnje s defektolozima,prihvaćanje djeteta,primjenu prilagođenih programa i rad s roditeljima,kako djece s posebnim potrebama tako i ostale djece.

integracija; defektolozi; posebni uvijeti školovanja

nije evidentirano

engleski

Croatian experiences in educational integration

nije evidentirano

integration; special teachers; special school

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Međunarodni skup:Karawane 2000-Ein Zug durch Europa fur Vielfalt und Verstandigung,Pula,6.-8. 4. 200

2000.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

nije evidentirano