Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Komentar na Raspravu Belaj et al. "Antropolog na hodočašću o problemu razumijevanja i tumačenja iskustava" (CROSBI ID 188091)

Prilog u časopisu | ostalo

Čargonja, Hrvoje Komentar na Raspravu Belaj et al. "Antropolog na hodočašću o problemu razumijevanja i tumačenja iskustava" // Etnološka tribina : godišnjak Hrvatskog etnološkog društva, 40 (2010), 33; 13-18

Podaci o odgovornosti

Čargonja, Hrvoje

hrvatski

Komentar na Raspravu Belaj et al. "Antropolog na hodočašću o problemu razumijevanja i tumačenja iskustava"

Razumijevanje (subjektivnih)iskustava susreta s drugom realnoššću, sa svetim, i percepcije toga svetog, podrazumijeva ne samo prihvaćanje vjerovanja da sveto postoji samo po sebi i da je u kontekstu hodočasničkog fenomena locirano u mjestu već i vlastito iskustvo takva vjerovanja. Premda se problemi istražživanja i razumijevanja izravnih iskustava (ne samo hodočasničkih), mehanizama kojima su izazvani te njihova praktičnog učinka u pravilu tumače metodološškim ili interpretacijskim ograničenjima, u radu se nekolicinom pojedinosti iz antropologije hodočašća nudi stav kako problematičnost kulturnoantropološškog bavljenja iskustvima prije ležži u intradisciplinarnom vrednovanju iskustava kulturnih antropologa samih.

iskustva; religijska iskustva; antropologija hodočašća; kulturna antropologija

nije evidentirano

engleski

Commentary on Discussion Belaj et. al "Anthropologist on Pilgrimage. On the Problem of Understanding and Interpreting Experience"

nije evidentirano

experiences; religious experiences; anthropology of pilgrimage; cultural anthropology

nije evidentirano

Podaci o izdanju

40 (33)

2010.

13-18

objavljeno

0351-1944

Povezanost rada

Etnologija i antropologija

Poveznice