Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 605428

Determiniranje kritičnih kontrolnih točaka u proizvodnom lancu proizvodnje stočne hrane u tehnološkom procesu MSH Cepidlak d.o.o.


Jelušić, Gordana
Determiniranje kritičnih kontrolnih točaka u proizvodnom lancu proizvodnje stočne hrane u tehnološkom procesu MSH Cepidlak d.o.o. 2012., diplomski rad, diplomski, Specijalistički diplomski stručni studij Održive i ekološke poljoprivrede, Križevci


Naslov
Determiniranje kritičnih kontrolnih točaka u proizvodnom lancu proizvodnje stočne hrane u tehnološkom procesu MSH Cepidlak d.o.o.
(Determination of critical control points (CCP) in production chain of animal feed in techonological process of MSH Cepidlak d.o.o.)

Autori
Jelušić, Gordana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Specijalistički diplomski stručni studij Održive i ekološke poljoprivrede

Mjesto
Križevci

Datum
28.11

Godina
2012

Stranica
41

Mentor
Srečec, Siniša

Ključne riječi
Stočna hrana; kontrolne točke; kritične kontrolne točke; opasnosti
(Animal feed; control points; critical control points; hazards)

Sažetak
Uporabom stabla odlučivanja u implementaciji HACCP-a određena je jedna kritična kontrolna točka. Ta kritična kontrolna točka utvrđena je kod ručnog razvagivanja komponenti i vitaminsko mineralnih dodataka stočnoj hrani. Za utvrđenu kritičnu kontrolnu točku dizajnirane su posebne preventivne mjere koje obuhvaćaju: kontrolu umjeravanja vaga, praćenje Zapisa o izvršenom odvagivanju sirovina za krmnu smjesu. Ukoliko dođe do nesukladnosti potrebno je poduzeti korektivne mjere koje podrazumijevaju: obustavu proizvodnje, ispuštanje sadržaja, označavanje te prenamjenu u drugu svrhu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove
Visoko gospodarsko učilište, Križevci