Utjecaj funkcionalnih dodataka na svojstva tečenja praškastih mješavina na bazi kave (CROSBI ID 375578)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Rukavina, Ana-Marija
Bauman, Ingrid
Benković, Maja
hrvatski
Utjecaj funkcionalnih dodataka na svojstva tečenja praškastih mješavina na bazi kave
Ispitivanja koja su provedena u ovom diplomskom radu vezana su uz praškaste mješavine na bazi kave, proizvođača Franck, Hrvatska. Cilj ovog rada bio je ukazati na to kakav utjecaj imaju funkcionalni dodaci na svojstva tečenja praškastih mješavina. Određivana su svojstva čestica praha i to veličina čestica, vlaga i nasipna gustoća. Veličina čestica je određivana metodom laserske difrakcije, a svojstva tečenja određivana su Powder Flow Analyserom. Veličina čestica signifikantno je utjecala na nasipnu gustoću, indeks kohezije te vrijednosti koeficijenata sabijanja i omjera visine kolača. Obogaćivanje funkcionalnim dodacima nije uzrokovalo pogoršanje svojstava tečenja praškastih materijala na bazi kave.
funkcionalni dodaci; praškaste mješavine na bazi kave; svojstva tečenja praha; svojstva čestica; kohezija
nije evidentirano
engleski
Influence of the functional additives on flow properties of coffee based powder mixtures
nije evidentirano
functional additives; coffee based powder mixtures; powder flow properties; particle properties; cohesion
nije evidentirano
Podaci o izdanju
65
25.10.2012.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb