Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj funkcionalnih dodataka na svojstva tečenja praškastih mješavina na bazi kave (CROSBI ID 375578)

Ocjenski rad | diplomski rad

Rukavina, Ana-Marija Utjecaj funkcionalnih dodataka na svojstva tečenja praškastih mješavina na bazi kave / Bauman, Ingrid (mentor); Benković, Maja (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2012

Podaci o odgovornosti

Rukavina, Ana-Marija

Bauman, Ingrid

Benković, Maja

hrvatski

Utjecaj funkcionalnih dodataka na svojstva tečenja praškastih mješavina na bazi kave

Ispitivanja koja su provedena u ovom diplomskom radu vezana su uz praškaste mješavine na bazi kave, proizvođača Franck, Hrvatska. Cilj ovog rada bio je ukazati na to kakav utjecaj imaju funkcionalni dodaci na svojstva tečenja praškastih mješavina. Određivana su svojstva čestica praha i to veličina čestica, vlaga i nasipna gustoća. Veličina čestica je određivana metodom laserske difrakcije, a svojstva tečenja određivana su Powder Flow Analyserom. Veličina čestica signifikantno je utjecala na nasipnu gustoću, indeks kohezije te vrijednosti koeficijenata sabijanja i omjera visine kolača. Obogaćivanje funkcionalnim dodacima nije uzrokovalo pogoršanje svojstava tečenja praškastih materijala na bazi kave.

funkcionalni dodaci; praškaste mješavine na bazi kave; svojstva tečenja praha; svojstva čestica; kohezija

nije evidentirano

engleski

Influence of the functional additives on flow properties of coffee based powder mixtures

nije evidentirano

functional additives; coffee based powder mixtures; powder flow properties; particle properties; cohesion

nije evidentirano

Podaci o izdanju

65

25.10.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija