Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Industrijska baština Ivanića (CROSBI ID 187704)

Prilog u časopisu | stručni rad

Cepetić, Maja ; Laća, Ana Industrijska baština Ivanića // Zbornik Moslavine ..., XIII (2012), 153-159

Podaci o odgovornosti

Cepetić, Maja ; Laća, Ana

hrvatski

Industrijska baština Ivanića

Hubenyjev mlin smješten je u današnjem užem centru grada Ivanić-Grada. Građevina je izgrađena početkom prošlog stoljeća, u stilu Moderne, i u tom smislu arhitektonski predstavlja biser industrijske arhitekture na ovom području. Jedna od odlika ove građevine je i vrlo dobro sačuvan izgled mlinskog mehanizma koji se proteže kroz centralni i lijevi bočni dio i to kroz dvije etaže. Predložene prenamjene izrađene su za idealnu situaciju kada bi vlasnik bio Grad, te za trenutnu, ali i realniju situaciju, kada je vlasnik privatna tj. pravna osoba.

industrijska baština; Hubenyjev mlin; Ivanić-Grad; moderna; revitalizacija

Rad je u svom osnovnom obliku objavljen u: Kulturna dediščina industrijskih panog/Industrijska kulturna baština / Černelič Krošelj, Alenka ; Jelavić, Željka ; Rožman, Helena (ur.). - Ljubljana : Slovensko etnološko društvo , 2011. 80-86 (ISBN: 978-961-6775-08-3). Dozvolom navedenog uredništva, na zahtjev uredništva Zbornika Moslavine, rad je ponovo objavljen, s nekoliko manjih izmjena.

engleski

Industrial heritage of Ivanić

nije evidentirano

industrial heritage; Hubeny's mill; Ivanić-Grad; Modernism; revitalization

nije evidentirano

Podaci o izdanju

XIII

2012.

153-159

objavljeno

1330-0199

Povezanost rada

Povijest, Povijest umjetnosti