Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Obitelj Celjski i Nijemci, službenici njihovih utvrda u Zagrebačkoj i Križevačkoj županiji u kasnom srednjem vijeku (1385.-1456.) (CROSBI ID 591848)

Prilog sa skupa u časopisu | izvorni znanstveni rad | domaća recenzija

Miljan, Suzana Obitelj Celjski i Nijemci, službenici njihovih utvrda u Zagrebačkoj i Križevačkoj županiji u kasnom srednjem vijeku (1385.-1456.) // Godišnjak Njemačke narodnosne zajednice .... 2013. str. 11-22

Podaci o odgovornosti

Miljan, Suzana

hrvatski

Obitelj Celjski i Nijemci, službenici njihovih utvrda u Zagrebačkoj i Križevačkoj županiji u kasnom srednjem vijeku (1385.-1456.)

Obitelj grofova Celjski odigrala je jednu od značajnijih uloga u životu kraljevstva od kasnog 14. stoljeća kada su se probili na političku i društvenu scenu zahvaljujući službi i povezanosti s kraljem Žigmundom Luksemburškim. Središte njihovih posjeda nalazilo se na području Svetog rimskog carstva njemačkog naroda. Tako su, kada zadobivaju vlasništvo nad županijama, utvrdama i posjedima na području srednjovjekovne Slavonije, doveli sa sobom svoju pratnju, pripadnike njemačke etničke skupine. U ovom istraživanju predmet znanstvenog interesa bit će Nijemci u službi Celjskih na području Zagrebačke i Križevačke županije.

grofovi Celjski; službenici; familiaritas; srednji vijek; društvena povijest

nije evidentirano

engleski

The Celjski family and Germans, retainers of their castles in the Counties of Zagreb and Križevci in the Late Middle Ages (1385-1456)

nije evidentirano

the counts of Cili; retainers; familiaritas; the Middle Ages; social history

nije evidentirano

Podaci o prilogu

11-22.

2013.

nije evidentirano

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Godišnjak Njemačke narodnosne zajednice ...

1331-7172

Podaci o skupu

Nepoznat skup

predavanje

29.02.1904-29.02.2096

Povezanost rada

Povijest