Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 601134

Tehnologije sušenja jezgričavog voća


Borić, Nataša
Tehnologije sušenja jezgričavog voća 2012., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


Naslov
Tehnologije sušenja jezgričavog voća
(Nut friut drying technology)

Autori
Borić, Nataša

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
25.09

Godina
2012

Stranica
35

Mentor
Matin Ana

Ključne riječi
Lješnjak; orah; badem; tehnologije sušenja
(Hazelnut; nut; almond; drying technology)

Sažetak
Plodovi lješnjaka, oraha i badema na tržištu su dostupni tijekom cijele godine i mogu se kupiti u ljusci ili bez nje. Međutim, tako dostupni plodovi navedenog jezgričavog voća moraju se termički doraditi kako bi im se kroz što duže vremensko razdoblje očuvala kvaliteta. Najučestaliji način dorade je konvekcijsko sušenje.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove
Agronomski fakultet, Zagreb