Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

ALKA: sorta ozime pšenice priznata u Republici Srbiji (CROSBI ID 771286)

Druge vrste radova | ostalo

Drezner, Georg ; Novoselović, Dario ; Dvojković, Krešimir ALKA: sorta ozime pšenice priznata u Republici Srbiji // Rešenje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije (Uprava za zaštitu bilja). Broj:320-04-02478/2010-11 od 03.09.2012. godine.. 2012.

Podaci o odgovornosti

Drezner, Georg ; Novoselović, Dario ; Dvojković, Krešimir

srpski

ALKA: sorta ozime pšenice priznata u Republici Srbiji

Na osnovu razmatranja obrađenih konačnih rezultata dvogodišnjeg ispitivanja sorte Alka u pokusnom polju i laboratoriju, Komisija za priznavanje sorti pšenice i ostalih strnih žita je na sjednici održanoj 28. kolovoza 2012. godine predložila da se prizna sorta ozime rane pšenice Alka jer je utvrđeno da je različita, uniformna i stabilna i u prosjeku je za sve godine i lokacije ispitivanja ostvarila statistički vrlo značajno veći prinos zrna u odnosu na standardnu sortu Renesansa, a tehnološke osobine su bile na nivou standarda.

pšenica; sorta; tehnološke osobine; prinos zrna; ALKA

nije evidentirano

engleski

ALKA: winter wheat variety recognized in Republic of Serbia

nije evidentirano

wheat; variety; tehnological properties; grain yield; ALKA

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Rešenje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije (Uprava za zaštitu bilja). Broj:320-04-02478/2010-11 od 03.09.2012. godine.

2012.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)