Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Izolacija i karakterizacija kazeina i laktoze iz kravljeg i kozjeg mlijeka (CROSBI ID 374983)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Heleš, Sanja Izolacija i karakterizacija kazeina i laktoze iz kravljeg i kozjeg mlijeka / Djaković, Senka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2012

Podaci o odgovornosti

Heleš, Sanja

Djaković, Senka

hrvatski

Izolacija i karakterizacija kazeina i laktoze iz kravljeg i kozjeg mlijeka

Prema piramidi pravilne prehrane zdravlja nema bez mlijeka i mliječnih proizvoda, a prema Hipokratu mlijeko je najsavršenija ljudska namirnica. Glavni je izvor kalcija koji je neophodan za rast i razvoj kosti, zuba, te za funkcioniranje srca, mišića i živaca. Sadrži laktozu koja nam daje energiju i kazein koji je veliki izvor aminokiselina našem organizmu. U ovom radu opisana je izolacija i karakterizacija produkata kazeina i laktoze dobivenih iz kolostruma, kravljeg i kozjeg mlijeka različitih proizvođača. Identifikacija će se provesti FTIR spektroskopijom.

mlijeko; kazein; laktoza; izolacija; FTIR spektroskopija

nije evidentirano

engleski

Isolation and characterization of casein and lactose derived from cow and goat milk

nije evidentirano

milk; casein; lactose; isolation; FTIR spectroscopy

nije evidentirano

Podaci o izdanju

27

29.06.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Kemija