Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Introduction to Computer Science (CROSBI ID 745154)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Matijević, Domagoj ; Truhar, Ninoslav Introduction to Computer Science. Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012. 130..

Podaci o odgovornosti

Matijević, Domagoj ; Truhar, Ninoslav

engleski

Introduction to Computer Science

Računarstvo je znanstvena disciplina koja se bavi proučavanjem teoretskih osnova informacije i računanja, te njihovim implementacijama i primjenama u računalnim sustavima. Temeljno pitanje kojim se bavi računarstvo je: koji se računalni procesi mogu učinkovito automatizirati i provoditi? Kako bi riješili ovo naizgled jednostavno pitanje, računalni znanstvenici rade u brojnim komplementarnim područjima. Unutar računarstva proučava se sama priroda računalnih problema kako bi se utvrdilo koji problemi jesu ili nisu rješivi. Nadalje, uspoređuju se različiti algoritmi kako bi se utvrdilo pručaju li oni točna i učinkovita rješenja promatranih problema. U tu se svrhu konstruiraju programski jezici što omogućuje učinkovitiju implementaciju takvih algoritama. Konačno, dobivene se rezultate primjenjuje od znanosti preko industrije do svakodnevnog života.

Computer science

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

130

2012.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-6931-51-4

Povezanost rada

Matematika