Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Ukupni i asimilacijski dušik u moštu sorte Chardonnay (CROSBI ID 374780)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Sobol, Koni Ukupni i asimilacijski dušik u moštu sorte Chardonnay / Petrović, Siniša (mentor); Gluhić, David (neposredni voditelj). Poreč, Veleučilište u Rijeci, . 2009

Podaci o odgovornosti

Sobol, Koni

Petrović, Siniša

Gluhić, David

hrvatski

Ukupni i asimilacijski dušik u moštu sorte Chardonnay

Dušični spojevi grožđa, mošta i vina obuhvaćaju niz organskih i anorganskih spojeva značajnih za biokemijske i fizičko – kemijske procese u proizvodnji vina. Imaju značajan utjecaj na brzinu alkoholne fermentacije jer utječu na broj nastalih stanica kvasca, i na kvalitetu budućeg vina tj. na formiranje aromatskih sastojaka.U ovom istraživanju proveli smo ispitivanje količine ukupnog i asimilacijskog dušika u moštovima sorte Cahrdonnay u odnosu na različite visine prinosa.Rezultati su pokazali da prinos grožđa kod sorte Chardonnay prilikom uzgoja u agroekološkim uvjetima Zapadnog istarskog vinogorja, ne utječe na količinu dušičnih pojeva u moštu, a prema tome se može zaključiti da ne utječe na aromatski profil budućeg vina.

Ukupni dušik; asimilacijski dušik; Chardonnay

nije evidentirano

engleski

Whole and asimilation available nitrogen in the Chardonnay must.

nije evidentirano

nitrogen; Chardonnay

nije evidentirano

Podaci o izdanju

31

16.11.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Veleučilište u Rijeci

Poreč

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija