Ukupni i asimilacijski dušik u moštu sorte Chardonnay (CROSBI ID 374780)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Sobol, Koni
Petrović, Siniša
Gluhić, David
hrvatski
Ukupni i asimilacijski dušik u moštu sorte Chardonnay
Dušični spojevi grožđa, mošta i vina obuhvaćaju niz organskih i anorganskih spojeva značajnih za biokemijske i fizičko – kemijske procese u proizvodnji vina. Imaju značajan utjecaj na brzinu alkoholne fermentacije jer utječu na broj nastalih stanica kvasca, i na kvalitetu budućeg vina tj. na formiranje aromatskih sastojaka.U ovom istraživanju proveli smo ispitivanje količine ukupnog i asimilacijskog dušika u moštovima sorte Cahrdonnay u odnosu na različite visine prinosa.Rezultati su pokazali da prinos grožđa kod sorte Chardonnay prilikom uzgoja u agroekološkim uvjetima Zapadnog istarskog vinogorja, ne utječe na količinu dušičnih pojeva u moštu, a prema tome se može zaključiti da ne utječe na aromatski profil budućeg vina.
Ukupni dušik; asimilacijski dušik; Chardonnay
nije evidentirano
engleski
Whole and asimilation available nitrogen in the Chardonnay must.
nije evidentirano
nitrogen; Chardonnay
nije evidentirano
Podaci o izdanju
31
16.11.2009.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Veleučilište u Rijeci
Poreč