Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Otpadna jestiva ulja iz ugostiteljskih objekata skupine "Restorani" (CROSBI ID 186861)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Brdarić, Dario ; Kralik, Davor ; Zlatar, Vuk ; Kukić, Srećko ; Uranjek, Nataša ; Jovičić, Daria ; Mihić, Đurđica Otpadna jestiva ulja iz ugostiteljskih objekata skupine "Restorani" // Agronomski glasnik, 73 (2011), 6; 295-304

Podaci o odgovornosti

Brdarić, Dario ; Kralik, Davor ; Zlatar, Vuk ; Kukić, Srećko ; Uranjek, Nataša ; Jovičić, Daria ; Mihić, Đurđica

hrvatski

Otpadna jestiva ulja iz ugostiteljskih objekata skupine "Restorani"

Otpadno jestivo ulje nastaje u ugostiteljskoj i turističkoj djelatnosti, industriji, obrtu, zdravstvenoj djelatnosti, javnoj upravi i drugim djelatnostima u kojima se priprema više od 20 obroka dnevno. Otpadno jestivo ulje klasificira se prema katalogu otpada (NN 50/05, 39/09) kao neopasni otpad i nalazi se u grupi 20 (ključni broj 20 01 25). Cilj rada bio je prikazati gospodarenje otpadnim jestivim uljima iz ugostiteljskih objekata skupine restorani na području Osječko-baranjske županije. Napravili smo anketu i proveli istraživanje u trideset ugostiteljskih objekata skupine restorani. Rezultati dobiveni iz provedene ankete ukazuju na nedovoljnu informiranost ugostitelja i potrebnu dodatnu edukaciju o gospodarenju otpadnim jestivim uljima i otpadu općenito. Pravilnim gospodarenjem čuvamo okoliš i zdravlje, te otvaramo nova radna mjesta.

Anketno istraživanje ; gospodarenje otpadom ; otpadno jestivo ulje ; restorani

nije evidentirano

engleski

Waste cooking oil from restaurants

nije evidentirano

Waste cooking oil ; waste management ; restaurants ; survey

nije evidentirano

Podaci o izdanju

73 (6)

2011.

295-304

objavljeno

0002-1954

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)