Otpadna jestiva ulja iz ugostiteljskih objekata skupine "Restorani" (CROSBI ID 186861)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Brdarić, Dario ; Kralik, Davor ; Zlatar, Vuk ; Kukić, Srećko ; Uranjek, Nataša ; Jovičić, Daria ; Mihić, Đurđica
hrvatski
Otpadna jestiva ulja iz ugostiteljskih objekata skupine "Restorani"
Otpadno jestivo ulje nastaje u ugostiteljskoj i turističkoj djelatnosti, industriji, obrtu, zdravstvenoj djelatnosti, javnoj upravi i drugim djelatnostima u kojima se priprema više od 20 obroka dnevno. Otpadno jestivo ulje klasificira se prema katalogu otpada (NN 50/05, 39/09) kao neopasni otpad i nalazi se u grupi 20 (ključni broj 20 01 25). Cilj rada bio je prikazati gospodarenje otpadnim jestivim uljima iz ugostiteljskih objekata skupine restorani na području Osječko-baranjske županije. Napravili smo anketu i proveli istraživanje u trideset ugostiteljskih objekata skupine restorani. Rezultati dobiveni iz provedene ankete ukazuju na nedovoljnu informiranost ugostitelja i potrebnu dodatnu edukaciju o gospodarenju otpadnim jestivim uljima i otpadu općenito. Pravilnim gospodarenjem čuvamo okoliš i zdravlje, te otvaramo nova radna mjesta.
Anketno istraživanje ; gospodarenje otpadom ; otpadno jestivo ulje ; restorani
nije evidentirano
engleski
Waste cooking oil from restaurants
nije evidentirano
Waste cooking oil ; waste management ; restaurants ; survey
nije evidentirano