Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 597521

Otpadna jestiva ulja iz ugostiteljskih objekata skupine "Restorani"


Brdarić, Dario; Kralik, Davor; Zlatar, Vuk; Kukić, Srećko; Uranjek, Nataša; Jovičić, Daria; Mihić, Đurđica
Otpadna jestiva ulja iz ugostiteljskih objekata skupine "Restorani" // Agronomski glasnik, 73 (2011), 6; 295-304 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 597521 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Otpadna jestiva ulja iz ugostiteljskih objekata skupine "Restorani"
(Waste cooking oil from restaurants)

Autori
Brdarić, Dario ; Kralik, Davor ; Zlatar, Vuk ; Kukić, Srećko ; Uranjek, Nataša ; Jovičić, Daria ; Mihić, Đurđica

Izvornik
Agronomski glasnik (0002-1954) 73 (2011), 6; 295-304

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
Anketno istraživanje ; gospodarenje otpadom ; otpadno jestivo ulje ; restorani
(Waste cooking oil ; waste management ; restaurants ; survey)

Sažetak
Otpadno jestivo ulje nastaje u ugostiteljskoj i turističkoj djelatnosti, industriji, obrtu, zdravstvenoj djelatnosti, javnoj upravi i drugim djelatnostima u kojima se priprema više od 20 obroka dnevno. Otpadno jestivo ulje klasificira se prema katalogu otpada (NN 50/05, 39/09) kao neopasni otpad i nalazi se u grupi 20 (ključni broj 20 01 25). Cilj rada bio je prikazati gospodarenje otpadnim jestivim uljima iz ugostiteljskih objekata skupine restorani na području Osječko-baranjske županije. Napravili smo anketu i proveli istraživanje u trideset ugostiteljskih objekata skupine restorani. Rezultati dobiveni iz provedene ankete ukazuju na nedovoljnu informiranost ugostitelja i potrebnu dodatnu edukaciju o gospodarenju otpadnim jestivim uljima i otpadu općenito. Pravilnim gospodarenjem čuvamo okoliš i zdravlje, te otvaramo nova radna mjesta.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
079-0793448-3579 - Korištenje gnojovki i leguminoza u proizvodnji energije (Davor Kralik, )

Ustanove
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Davor Kralik (autor)

Avatar Url Dario Brdarić (autor)

Avatar Url Đurđica Kovačić (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Brdarić, Dario; Kralik, Davor; Zlatar, Vuk; Kukić, Srećko; Uranjek, Nataša; Jovičić, Daria; Mihić, Đurđica
Otpadna jestiva ulja iz ugostiteljskih objekata skupine "Restorani" // Agronomski glasnik, 73 (2011), 6; 295-304 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Brdarić, D., Kralik, D., Zlatar, V., Kukić, S., Uranjek, N., Jovičić, D. & Mihić, Đ. (2011) Otpadna jestiva ulja iz ugostiteljskih objekata skupine "Restorani". Agronomski glasnik, 73 (6), 295-304.
@article{article, year = {2011}, pages = {295-304}, keywords = {Waste cooking oil, waste management, restaurants, survey}, journal = {Agronomski glasnik}, volume = {73}, number = {6}, issn = {0002-1954}, title = {Waste cooking oil from restaurants}, keyword = {Waste cooking oil, waste management, restaurants, survey} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka:


  • AGRICOLA
  • AGRIS International
  • BIOSIS Previews (Biological Abstracts)
  • CAB Abstracts
  • FOOD SCI.& TECHNOLOGY ABSTRACT





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font