Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Dimenzionalna stabilnost bukovine i jasenovine kemijski modificirane limunskom kiselinom i termički modificirane u vakuumu (CROSBI ID 374581)

Ocjenski rad | diplomski rad

Predrag, Ivana Dimenzionalna stabilnost bukovine i jasenovine kemijski modificirane limunskom kiselinom i termički modificirane u vakuumu / Govorčin, Slavko (mentor); Hasan, Marin (neposredni voditelj). Zagreb, . 2012

Podaci o odgovornosti

Predrag, Ivana

Govorčin, Slavko

Hasan, Marin

hrvatski

Dimenzionalna stabilnost bukovine i jasenovine kemijski modificirane limunskom kiselinom i termički modificirane u vakuumu

Uspješnost svake modifikacije drva se očituje u poboljšanoj biološkoj otpornosti i povećanoj dimenzionalnoj stabilnosti uz uvjet da mehanička svojstva ostanu što bolje očuvana. Svrha ovoga rada je nakon kemijske modifikacije limunskom kiselinom i termičke modifikacije u vakuumu drva jasena (Fraxinus angustifolia Vahl) i bukve (Fagus sylvatica L.) usporediti dimenzionalnu stabilnost i odrediti higroskopnu histerezu. Na temelju dobivenih rezultata odrediti će se prednosti i nedostaci svake modifikacije.

modifikacija drva; dimenzionalna stabilnost; higroskopna histereza

nije evidentirano

engleski

Dimensional stability of ash- and beech-wood chemically modified by citric acid and thermally modified in vacuum

nije evidentirano

wood modification; dimensional stability; hygroscopic hysteresis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

52+XII

28.09.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Zagreb

Povezanost rada

Drvna tehnologija