Dimenzionalna stabilnost bukovine i jasenovine kemijski modificirane limunskom kiselinom i termički modificirane u vakuumu (CROSBI ID 374581)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Predrag, Ivana
Govorčin, Slavko
Hasan, Marin
hrvatski
Dimenzionalna stabilnost bukovine i jasenovine kemijski modificirane limunskom kiselinom i termički modificirane u vakuumu
Uspješnost svake modifikacije drva se očituje u poboljšanoj biološkoj otpornosti i povećanoj dimenzionalnoj stabilnosti uz uvjet da mehanička svojstva ostanu što bolje očuvana. Svrha ovoga rada je nakon kemijske modifikacije limunskom kiselinom i termičke modifikacije u vakuumu drva jasena (Fraxinus angustifolia Vahl) i bukve (Fagus sylvatica L.) usporediti dimenzionalnu stabilnost i odrediti higroskopnu histerezu. Na temelju dobivenih rezultata odrediti će se prednosti i nedostaci svake modifikacije.
modifikacija drva; dimenzionalna stabilnost; higroskopna histereza
nije evidentirano
engleski
Dimensional stability of ash- and beech-wood chemically modified by citric acid and thermally modified in vacuum
nije evidentirano
wood modification; dimensional stability; hygroscopic hysteresis
nije evidentirano
Podaci o izdanju
52+XII
28.09.2012.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Zagreb