Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Internet novinarstvo (CROSBI ID 771193)

Druge vrste radova | ostalo

Novosel, Sandro ; Novosel, Sergej ; Belani, Hrvoje Internet novinarstvo // Udruga P.O.I.N.T. Križevci. 2006.

Podaci o odgovornosti

Novosel, Sandro ; Novosel, Sergej ; Belani, Hrvoje

hrvatski

Internet novinarstvo

Culture Shock je događaj o kojem će se pisati na Internetu. Pristupanjem radionici Internet-novinarstva u okviru tog kulturnoobrazovnog festivala, doznat ćete kako sastaviti novinske oblike koji će Križevčanima u gradu i svijetu preko Interneta donositi medijski glas o kulturnom i obrazovnom šokiranju u njihovom rodnom gradu. U ovoj knjižici dajemo vam kratak prikaz novinarske profesije i nekih značajki pisanja u medijima. Kroz knjižicu možete naučiti kako djelovati kao novinari, kao dio sedme sile koje s pojavom i prodorom Interneta itekako postajemo svjesni. Sljedeće stranice tako sadrže teorijske upute za novinarsko zanimanje, kao i elemente potrebne da bi vaši napisi izgledali kao čitak, novinski članak. Tijekom radionica imat ćete priliku usvajanja praktičnih znanja proizašlih iz ovoga papira, a sa završetkom našeg tečaja već ćete se iskušati u izvještavanju i slanju informacija koje će izaći na Internetu! Neka vam stoga ova knjižica bude pri ruci i tipkovnici kod pisanja za novinski portal Križevci.info. Želimo da vam bude koristan savjetnik u novinarskom online izražavanju, sadržaj u malom prstu za samostalno medijsko djelovanje! Ovo je prva inačica priručnika, pa je izvjesna mogućnost sadržavanja i poneke pogreške i lapsusa. Svaku od primjećenih manjkavosti molimo prijavite elektroničkom poštom na redakcija@krizevci.info kako bi se u narednoj inačici dokumenta ispravile.

događaji i vijesti; pisanje za web; novinski portal; praktični savjeti

Izdavanje ovog priručnika omogućilo je: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, u okviru sufinanciranja kulturno-obrazovnog festivala Culture Shock, projekta neprofitnih udruga P.O.I.N.T. i K.V.A.R.K. u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih. Izdavač preuzima potpunu odgovornost za sadržaj ove publikacije i stavovi izneseni u njoj ne mogu se ni pod kojim uvjetima smatrati službenim stavovima Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH.

engleski

Internet journalism

nije evidentirano

events and news; writing for the web; news portal; practical advices

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Udruga P.O.I.N.T. Križevci

2006.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika, Računarstvo

Poveznice