Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Digitalna fotografija (CROSBI ID 771192)

Druge vrste radova | ostalo

Novosel, Sandro ; Novosel, Sergej ; Belani, Hrvoje Digitalna fotografija // Udruga P.O.I.N.T. Križevci. 2006.

Podaci o odgovornosti

Novosel, Sandro ; Novosel, Sergej ; Belani, Hrvoje

hrvatski

Digitalna fotografija

Dok mnogi profesori i stari majstori odlučno odbijaju novitete koje je sa sobom donijela digitalna fotografija, na tržištu postoji više stotina fotoaparata koji, umjesto filma, za zapis koriste memorijsku karticu. Jednostavnija i pristupačnija, omogućila nam je da fotografiju provjerimo odmah nakon što je uslikana, da je obradimo u računalu na različite načine, šaljemo je elektroničkom poštom ili uklopimo u prezentacije. Nema više krivo stavljenog ili osvijetljenog filma, razvijanja i iščekivanja kako će ispasti koja fotografija, a slike kojima nismo zadovoljni iste sekunde možemo izbrisati. Broj fotografija, doduše, ovisi o veličini memorije kartica, ali daleko nadmašuje klasične filmove. Tako su neki zbog nove tehnologije obnovili svoje zanimanje za stvaranje slika, drugi su prihvatili digitalnu fotografiju i zaključili da je ona za njih budućnost fotografije. Ovo je prva inačica priručnika, pa je izvjesna mogućnost sadržavanja i poneke pogreške i lapsusa. Svaku od primjećenih manjkavosti molimo prijavite elektroničkom poštom na redakcija@krizevci.info kako bi se u narednoj inačici dokumenta ispravile.

digitalni fotoaparati; fotografska teorija; praktični savjeti

Izdavanje ovog priručnika omogućilo je: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, u okviru sufinanciranja kulturno-obrazovnog festivala Culture Shock, projekta neprofitnih udruga P.O.I.N.T. i K.V.A.R.K. u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih. Izdavač preuzima potpunu odgovornost za sadržaj ove publikacije i stavovi izneseni u njoj ne mogu se ni pod kojim uvjetima smatrati službenim stavovima Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH.

engleski

Digital Photography

nije evidentirano

digital cameras; photography theory; practical advices

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Udruga P.O.I.N.T. Križevci

2006.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Povezane osobe




Elektrotehnika, Računarstvo

Poveznice