Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Mogućnosti primjene NIR metode za određivanje gubitka na težini nektarine sorte "Venus" (CROSBI ID 374229)

Ocjenski rad | diplomski rad

Kruljac, Ana Mogućnosti primjene NIR metode za određivanje gubitka na težini nektarine sorte "Venus" / Jemrić, Tomislav (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2012

Podaci o odgovornosti

Kruljac, Ana

Jemrić, Tomislav

hrvatski

Mogućnosti primjene NIR metode za određivanje gubitka na težini nektarine sorte "Venus"

Istraživana je mogućnost primjene nedestruktivne, NIR metode u određivanje gubitka težine plodova nektarine tijekom čuvanja. Za istraživanje je korišteno 80 plodova nektarine koji su se čuvali u hladnjači s normalnom atmosferom na temperaturi od 0 oC četiri tjedna te na sobnoj temperaturi 5 dana. Nakon čuvanja, plodovi su nasumično podijeljeni u kalibracijski i validacijski uzorak. Pomoću kalibracijskog uzorka dobiveni su koeficijenti jednadžbe koji su služili za predviđanje gubitka težine plodova iz validacijskog uzorka. Dobivenim rezultatima dobivena je naznaka da je NIR metodom moguće određivanje gubitka težine plodova.

nektarina; nedestruktivne metode; NIR spektrometrija; gubitak težine

nije evidentirano

engleski

Possibilities of NIR method in determining fruit weight loss of "Venus" nectarine

nije evidentirano

nectarine; non-destructive method; NIR spectroscopy; weight loss

nije evidentirano

Podaci o izdanju

28

27.09.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)