Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

DETEKCIJA I KVANTIFIKACIJA KOMPONENATA AROME MALVAZIJE ISTARSKE (CROSBI ID 374157)

Ocjenski rad | diplomski rad

Jeličić, Andro DETEKCIJA I KVANTIFIKACIJA KOMPONENATA AROME MALVAZIJE ISTARSKE / Gracin, Leo (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2012

Podaci o odgovornosti

Jeličić, Andro

Gracin, Leo

hrvatski

DETEKCIJA I KVANTIFIKACIJA KOMPONENATA AROME MALVAZIJE ISTARSKE

Aroma vina je ono što svako vino čini posebnim, odnosno daje mu određene karakteristike koje određeno vino razlikuje od drugih. Najvažnije kemijske skupine koje karakteriziraju aromu vina su viši alkoholi, esteri, aldehidi, ketoni, laktoni, terpeni i tioli. U ovom radu izvest će se identifikacija i kvantifikacija tih komponenata. Istraživanje će se provoditi na sorti vina Malvazija Istarska koja je najrašireniji i preporučeni kultivar u svim vinogorjima Istre. U pravilu od grožđa ovog kultivara proizvode se suha vina, voćno-cvjetne arome, dobivena brzom preradom grožđa i hlađenom fermentacijom moštova. Rezultati su dobiveni metodom određivanja hlapljivih sastojaka vina plinskom kromatografijom/masenom spektrometrijom uz mikroekstrakciju na čvrstoj fazi (SPME-GC/MS).

sortna aroma; SPME; GC/MS; Malvazija Istarska

nije evidentirano

engleski

DETECTION AND QUANTIFICATION OF AROMA COMPONENTS OF ISTRIAN MALVASIA

nije evidentirano

varietal aroma; SPME;; GC / MS; Istrian Malvasia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

49

20.07.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija