The sensitivity of some varieties of grapevine to decaying agents on grapes (CROSBI ID 478365)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Peršurić, Đordano ; Šetić, Elvino
engleski
The sensitivity of some varieties of grapevine to decaying agents on grapes
U sortnom nasadu Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč postavljen je u 1996. godini i ponovljen u 1997. godini pokus s ciljem utvrđivanja osjetljivosti sorata vinove loze na napad uzročnika truljenja grožđa u agroklimatskim uvjetima Istre. Pokus je postavljen na slijedećim sortama; Chardonnay, Malvazija istarska, Muškat bijeli, Muškat bijeli - momjanski, Muškat žuti, Pinot bijeli, Pinot sivi, Rizling talijanski, Rizling rajnski, Sauvignon, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot i Pinot crni. Pokus je postavljen u 4 ponavljanja. Ocjena intenziteta truljenja grožđa pred berbu vršena je po skali 0-5. U radu su prikazani i klimatski pokazatelji za vrijeme trajanja istraživanja (temperatura, padaline, relativna vlaga zraka ). Ispitane sorte su pokazale različitu osjetljivost na uzročnike truljenja grožđa. U načelu najosjetljivije na napad su rane i muškatne sorte, dok su kasne i crne sorte otpornije. U radu će biti iznijeti detaljni podaci o osjetljivosti svake od sorata.
vineyard; sensitivity; decaying agents
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o prilogu
232-232-x.
1998.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Zbornik sažetaka XXXIV znanstveni skup hrvatskih agrononma s međunarodnim sudjelovanjem
Igor Hitrec tehnički urednik
Opatija: Agrnomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Podaci o skupu
XXXVI. znanstveni skup hrvatskih agronoma
predavanje
25.02.1998-28.02.1998
Opatija, Hrvatska