Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 593534

Evaluacija volonterskog programa Pripovjedač/ica priča za laku noć u dječjoj bolnici Kantrida – što kažu volonteri?


Jančec, Lucija; Tatalović Vorkapić, Sanja; Vičić, Ksenija
Evaluacija volonterskog programa Pripovjedač/ica priča za laku noć u dječjoj bolnici Kantrida – što kažu volonteri? // Napredak : časopis za pedagogijsku teoriju i praksu, 153 (2012), 2; 249-266 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)


Naslov
Evaluacija volonterskog programa Pripovjedač/ica priča za laku noć u dječjoj bolnici Kantrida – što kažu volonteri?
(The evaluation of the volunteer program „Storytellers for good night in children hospital Kantrida“: what do the volunteers say?)

Autori
Jančec, Lucija ; Tatalović Vorkapić, Sanja ; Vičić, Ksenija

Izvornik
Napredak : časopis za pedagogijsku teoriju i praksu (1330-0059) 153 (2012), 2; 249-266

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
Volonteri; pripovjedači/ce priča; procjena programa
(Volunteers; storytellers; program evaluation)

Sažetak
Strukovna udruga za promicanje dobrobiti djece „Portić“ iz Rijeke od 2009. godine provodi projekt „Pripovjedač/ica priča za laku noć u Dječjoj bolnici Kantrida“. Cilj ovog rada bio je prikazati rad udruge i provesti evaluaciju opisanog volonterskog programa. Evaluacija je provedena u skupini od 33 volontera (sve ženskog spola ; 17 studentica i 16 zaposlenih). Na pitanjima zatvorenog tipa iz ankete provedena je kvantitativna analiza, a na pitanjima otvorenog tipa kvalitativna analiza. Kvantitativna analiza ankete ukazala je na visoko zadovoljstvo pripremom programa, edukacijom i supervizijom volontera, te samom organizacijom programa. Kvalitativna analiza je ukazala na dominaciju doživljaja pozitivnih emocija i iskustva volontiranja te osobnog rasta kroz to iskustvo, dok negativnih iskustava gotovo da i nema. Volonteri su pokazali veliki interes za osiguranjem nastavka projekta, svojim daljnjim uključivanjem u njegov rad, pohvalu i podršku, te dali prijedlog o njegovom proširenju na ostale bolničke odjele.

Izvorni jezik
HrvatskiPOVEZANOST RADA


Autor s matičnim brojem:
Sanja Tatalović Vorkapić, (269694)