Utjecaj stupnja zrelosti na agronomska svojstva predivog lana (CROSBI ID 373769)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Miloš, Zita
Butorac, Jasminka
hrvatski
Utjecaj stupnja zrelosti na agronomska svojstva predivog lana
U radu se iznose rezultati agronomskih svojstava (prinos stabljike, prinos močene stabljike, prinos ukupnog vlakna, udio ukupnog vlakna, prinos dugog vlakna i udio dugog vlakna) pet inozemnih sorata predivog lana (Viking, Viola, Venica, Agatha i Electra) ubranih u tri različite zriobe (zelena, žuta i puna). Pokusi su provedeni tijekom 2011. godine u Zagrebu na eutričnom smeđem antropogeniziraniom tlu prema metodi slučajnog bloknog rasporeda u četiri ponavljanja. Na osnovi dobivenih rezultata jednogodišnjih istraživanja agronomskih svojstava predivog lana utvrđeno je da postoje signifikantne razlike između istraživanih sorata i između različitih zrioba. Kultivari Viola i Agatha ostvarili su veće vrijednosti istraživanih svojstava. Najveće vrijednosti istraživanih svojstava ostvarene su kada je predivi lan ubran u zelenoj zriobi.
predivi lan; agronomska svojstva; kultivari; stupanj zrelosti
nije evidentirano
engleski
The influence of stages of maturity on agronomic traits of fiber flax
nije evidentirano
fiber flax; agronomic traits; cultivars; stages of maturity
nije evidentirano
Podaci o izdanju
24
06.07.2012.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb