Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 590172

Metodičko-didaktički priručnik za poučavanje programiranja u C i C++ programskim jezicima prema Addie modelu : multimedijski pristup, praktični primjeri.


Šimović, Vladimir; Milković, Marin; Varga, Matija
Metodičko-didaktički priručnik za poučavanje programiranja u C i C++ programskim jezicima prema Addie modelu : multimedijski pristup, praktični primjeri., Varaždin: Veleučilište, 2012 (prirucnik)


Naslov
Metodičko-didaktički priručnik za poučavanje programiranja u C i C++ programskim jezicima prema Addie modelu : multimedijski pristup, praktični primjeri.

Autori
Šimović, Vladimir ; Milković, Marin ; Varga, Matija

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, prirucnik, znanstvena

Izdavač
Veleučilište

Grad
Varaždin

Godina
2012

Stranica
176

ISBN
9789537809164

Ključne riječi
metodika; programiranje; C; C++; poučavanje; Addie model
(teaching methodology; programming; C; C + +; teaching; Addie model)

Sažetak
U ovom izdanju metodičko-didaktičkog priručnika prikazani su brojni primjeri programa u C i C++ programskim jezicima, a prikazani zadaci i sadržaj temeljeni su na primjerima iz najnovije literature. Metodičko-didaktički priručnik je rezultat višemjesečnog rada autora i namijenjen je prije svega studentima veleučilišta i visokih škola za računarstvo te nastavnicima i predavačima iz programiranja. Metodičko-didaktički priručnik mogu koristiti fakulteti sveučilišta kao osnovnu ili dopunsku literaturu za kolegij programiranje, svi zainteresirani, kao i zaposlenici koji se bave programiranjem i razvojem informacijskih sustava u tvrtkama. Osim toga, metodičko-didaktički priručnik mogu koristiti učenici srednjih četverogodišnjih škola koji se školuju za zanimanja tehničar za računarstvo, elektrotehničar ili polaze prirodoslovnu matematičku gimnaziju. Ovaj priručnik je koristan za buduće studente informatike koji su polazili ekonomsku školu kako bi se upoznali s programiranjem u C i C++ programskim jezicima. Na kraju priručnika prikazana su pitanja za ponavljanje, a ima i mnogo primjera algoritama, dijagrama tijekova te primjera izrađenih programa u C i C++ programskim jezicima. U prvom dijelu govori se o Addie modelu, potrebama izrade ovakvog materijala te su prikazani primjeri za ponavljanje i utvrđivanje trenutnog znanja polaznika ili učenika iz programskih jezika C i C++. U drugom dijelu prikazani su dizajn i razvoj e-gradiva te evaluacija polaznika (učenika ili studenata). Metodičko-didaktički priručnik manje prikazuje teorijski dio, a više praktične primjere u C i C++ programskim jezicima. Nerijetko se može od polaznika, učenika i studenata čuti da se malo rade praktični zadaci na fakultetu, što je još jedan razlog zašto je ovaj priručnik napisan u ovakvoj formi i stilu. Na temelju uloženog truda vjerujemo da će priručnik ući u biblioteku brojnih učenika, studenata i stručnjaka koji se bave programiranjem u C i C++ programskim jezicima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Matematika, Elektrotehnika, RačunarstvoPOVEZANOST RADA


Ustanove
Učiteljski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Marin Milković (autor)

Avatar Url Vladimir Šimović (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Šimović, Vladimir; Milković, Marin; Varga, Matija
Metodičko-didaktički priručnik za poučavanje programiranja u C i C++ programskim jezicima prema Addie modelu : multimedijski pristup, praktični primjeri., Varaždin: Veleučilište, 2012 (prirucnik)
Šimović, V., Milković, M. & Varga, M. (2012) Metodičko-didaktički priručnik za poučavanje programiranja u C i C++ programskim jezicima prema Addie modelu : multimedijski pristup, praktični primjeri.. Varaždin, Veleučilište.
@book{book, year = {2012}, pages = {176}, keywords = {teaching methodology, programming, C, C + +, teaching, Addie model}, isbn = {9789537809164}, title = {Metodi\v{c}ko-didakti\v{c}ki priru\v{c}nik za pou\v{c}avanje programiranja u C i C++ programskim jezicima prema Addie modelu : multimedijski pristup, prakti\v{c}ni primjeri.}, keyword = {teaching methodology, programming, C, C + +, teaching, Addie model}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te}, publisherplace = {Vara\v{z}din} }