PRIMJENA SPREGNUTIH KROMATOGRAFSKIH TEHNIKA (LC-GC i LC-MS) U ODREĐIVANJU γ-ORIZANOLA (CROSBI ID 373300)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Pavić, Marina
Barišić, Lidija
hrvatski
PRIMJENA SPREGNUTIH KROMATOGRAFSKIH TEHNIKA (LC-GC i LC-MS) U ODREĐIVANJU γ-ORIZANOLA
Biološki najvažnija komponenta rižinog ulja, γ-orizanol, po kemijskom je sastavu smjesa estera ferulinske kiseline i sterola odnosno triterpenskih alkohola. Četiri glavne komponente γ-orizanola (cikloartenil-ferulat, 24-metilencikloartanil-ferulat, kampesteril-ferulat i sitosteril-ferulat) kao i njegovi sporedni konstituenti identificirani su i kvantificirani primjenom spregnutih tehnika LC-GC i LC-MS.
γ-orizanol; rižino ulje; kromatografija; LC-GC; LC-MS.
nije evidentirano
engleski
APPLICATION OF HYPHENATED CHROMATOGRAPHIC TECHNIQUES (LC-GC i LC-MS) IN DETERMINATION OF γ-ORYZANOL
nije evidentirano
γ-oryzanol; rice bran oil; chromatography; LC-GC; LC-MS
nije evidentirano
Podaci o izdanju
36
25.07.2012.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb