Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 588810

Zbornik obiteljskog centra Primorsko-goranske županije -2012. Petogogodišnja obljetnica


Zbornik obiteljskog centra Primorsko-goranske županije -2012. Petogogodišnja obljetnica, Rijeka: Obiteljski centar Primorsko-goranske županije, 2012 (zbornik)


Naslov
Zbornik obiteljskog centra Primorsko-goranske županije -2012. Petogogodišnja obljetnica
(Proceedings of the family center the county -2012. Five year anniversary)

Urednik/ci
Stolfa, Gordana ; Zloković, Jasminka

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Uredničke knjige, zbornik, pregledna

Izdavač
Obiteljski centar Primorsko-goranske županije

Grad
Rijeka

Godina
2012

Stranica
360

ISBN
978-953-57240-0-1

Ključne riječi
obitelj; roditelji; djeca; odnosi u obitelji; komunikacija; rizične obitelji; ovisnosti; poremećaji ponašanja; poticanje razvoja djece
(family; parents; children; family relationship; communication; risk families; dependence; behavioral disorders; encourage the development of children)

Sažetak
Zbornik Obiteljskog centra Primorsko-goranske županije sadržajno je koncipiran u 26 cjelina kojima se skreće pozornost na niz situacija i problema u kojima je roditeljima, djeci, mladima, partnerima, te osobama s teškoćama u razvoju i invaliditetom po- trebno pružiti pomoć i podršku. Obuhvaća radove njegovih djelatnica pisane tijekom petogodišnjeg rada Centra. Autorice su izbor tema crpile iz svojeg iskustva u radu s korisnicima Centra, a kako bi pomogle svima onima kojima je pomoć potrebna. Kaže se da je roditeljstvo jedan od najtežih životnih zadataka. Odgajajući i podižući svoju djecu roditelji nailaze na različite prepreke s kojima se lakše ili teže suočavaju. Autorice su dale glavne smjernice uobičajenog razvoja djece, ukazale na najčešće po- greške u njihovu odgoju, otkrile kako provesti slobodno vrijeme sa svojom obitelji, te zašto je važno igrati se. Također, ukazale su koliko je važno ne zapostaviti partnerski odnos zbog roditeljstva i svoj brak učiniti što boljim, ali i kako preživjeti raskid braka ili veze, ako do njega jednom dođe. Odnosi uspostavljeni u obitelji služe kao model ponašanja tijekom čitavog života. Sto- ga, mladima se pokušalo približiti mogućnosti koje su im na izboru u cilju što uspješ- nijeg i sretnijeg dostizanja odrasle dobi i pripremiti ih na izazove s kojima se mogu suočiti tijekom odrastanja. Skrenuta je i pozornost na niz situacija i problema s kojima se gotovo svakodnevno suočavaju djeca i osobe s teškoćama u razvoju i invaliditetom, ali i njihove obitelji. Na samom kraju Zbornika mogu se pronaći korisne informacije i iskustva vezane uz volonterstvo u Hrvatskoj, teme namijenjene stručnjacima kao i one kojima se mogu unaprijediti osobni rast i razvoj svakog pojedinca.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
PedagogijaPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
009-0000000-1429 - Pedagoški aspekti odnosa u obitelji (Jasminka Zloković, )

Ustanove
Filozofski fakultet, Rijeka

Profili:

Avatar Url Jasminka Zloković (urednik)

Citiraj ovu publikaciju

Zbornik obiteljskog centra Primorsko-goranske županije -2012. Petogogodišnja obljetnica, Rijeka: Obiteljski centar Primorsko-goranske županije, 2012 (zbornik)
Stolfa, G. & Zloković, J. (ur.) (2012) Zbornik obiteljskog centra Primorsko-goranske županije -2012. Petogogodišnja obljetnica. Rijeka, Obiteljski centar Primorsko-goranske županije.
@book{book, year = {2012}, pages = {360}, keywords = {family, parents, children, family relationship, communication, risk families, dependence, behavioral disorders, encourage the development of children}, isbn = {978-953-57240-0-1}, title = {Proceedings of the family center the county -2012. Five year anniversary}, keyword = {family, parents, children, family relationship, communication, risk families, dependence, behavioral disorders, encourage the development of children}, publisher = {Obiteljski centar Primorsko-goranske \v{z}upanije}, publisherplace = {Rijeka} }