Nutritivna i zdravstvena vrijednost šipka (Punica granatum L.) (CROSBI ID 373221)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Gelo, Ivana
Radunić, Mira
hrvatski
Nutritivna i zdravstvena vrijednost šipka (Punica granatum L.)
Šipak (Punica granatum L.) jedna je od najstarijih voćnih vrsta na Mediteranu. Dobar je izvor polifenola, minerala i vitamina C i B-kompleksa, što mu daju visoku nutritivnu vrijednost. Te zbog toga ima dobar učinak na ljudsko zdravlje te pomaže u borbi protiv raznih bolesti. Cilj ovog završnog rad je proučiti literaturu i suvremena znanstvena istraživanja te dati pregled nutritivne i zdravstvene vrijednosti šipka.
šipak; nutritivna i zdravstvena vrijednost; antocijani
nije evidentirano
engleski
Nutritional and health value of pomegranate (Punica granatum L.)
nije evidentirano
pomegranate; nutritional and helth value; anthocyanins
nije evidentirano
Podaci o izdanju
20
23.09.2011.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Sveučilište u Zagrebu; Sveučilište u Splitu; Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Split
Split