Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 588509

Nutritivna i zdravstvena vrijednost šipka (Punica granatum L.)


Gelo, Ivana
Nutritivna i zdravstvena vrijednost šipka (Punica granatum L.) 2011., diplomski rad, preddiplomski, Međusveučilišni studij Mediteranska poljoprivreda, Split


Naslov
Nutritivna i zdravstvena vrijednost šipka (Punica granatum L.)
(Nutritional and health value of pomegranate (Punica granatum L.))

Autori
Gelo, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Međusveučilišni studij Mediteranska poljoprivreda

Mjesto
Split

Datum
23.09.

Godina
2011

Stranica
20

Mentor
Radunić, Mira

Ključne riječi
Šipak; nutritivna i zdravstvena vrijednost; antocijani
(Pomegranate; nutritional and helth value; anthocyanins)

Sažetak
Šipak (Punica granatum L.) jedna je od najstarijih voćnih vrsta na Mediteranu. Dobar je izvor polifenola, minerala i vitamina C i B-kompleksa, što mu daju visoku nutritivnu vrijednost. Te zbog toga ima dobar učinak na ljudsko zdravlje te pomaže u borbi protiv raznih bolesti. Cilj ovog završnog rad je proučiti literaturu i suvremena znanstvena istraživanja te dati pregled nutritivne i zdravstvene vrijednosti šipka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
091-0910468-0166 - Vrednovanje, zaštita i upotreba genetskih resursa masline (Slavko Perica, )

Ustanove
Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Split