Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 588028

Zbirka studija slučaja društveno odgovornog poslovanja


Zbirka studija slučaja društveno odgovornog poslovanja, Zagreb: Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj, 2012 (prirucnik)


Naslov
Zbirka studija slučaja društveno odgovornog poslovanja
(Collection of corporate social responsibility case studies)

Urednik/ci
Omazić, Mislav Ante

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Uredničke knjige, prirucnik, znanstvena

Izdavač
Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj

Grad
Zagreb

Godina
2012

Stranica
385

ISBN
978-953-98964-4-5

Ključne riječi
Društveno odgovorno polovanje; studija slučaja
(Corporate social responsibility; case study)

Sažetak
U Zbirku su prvenstveno uključena poduzeća koja su sudjelovala u „Indeksu DOP-a”, a onda i ona za koja je Mreža za društveno odgovorno poslovanje procijenila da imaju dovoljno važne društveno odgovorne aktivnosti te zaslužuju svoje mjesto u Zbirci. Oko svih studija slučaja pokušao se dobiti konsenzus svih partnera na projektu. Osim toga, osnovni su kriteriji prilikom odabira bili transparentnost poslovanja te interes za sudjelovanje u izradi i objavi studije za koju je nužna autorizacija završnog teksta od strane oduzeća. Inicijalan je korak prema poduzećima poduzela Mreža, a posao su nastavili nastavnici i studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu nakon što su prošli specijalizirani trening za izradu studija slučaja. Studenti su podijeljeni u timove te su obavljali razgovore s predstavnicima poduzeća, nakon čega su studije gradili oko tema koje su usuglašene s njihovim mentorima, odnosno na temelju područja u kojima poduzeća imaju najjače izraženo društveno odgovorno poslovanje. Kod onih koji su popunjavali upitnik „Indeksa DOP-a”, teme su prethodno definirane analizom dobivenih podataka, a kod ostalih nakon razgovora s predstavnicima poduzeća. Nakon gotovo godinu dana prikupljanja materijala i izrade, u Zbirku je uključeno 19 poduzeća i jedna studija izvodljivosti projekta iz područja alternativnih izvora energije što je izuzetno aktualna tema posebno za RH. Svaki je slučaj, nakon nekoliko provedenih provjera i sklađivanja sadržajem i formom na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, prošao provjeru i evaluaciju članova Mreže te je autoriziran od strane poduzeća koja su uključena. Gdje god je to bilo moguće, u samo pisanje studija slučaja bili su uključeni studenti završnih godina diplomskog i poslijediplomskog studija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, ne bi li se i kroz tu aktivnost proširio krug zainteresiranih za ovo znanstveno područje.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija

Napomena
Redaktori i autori rada su Mislav Ante Omazić i Rebeka Danijela VlahovPOVEZANOST RADA


Ustanove
Ekonomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Mislav Ante Omazić (urednik)

Citiraj ovu publikaciju

Zbirka studija slučaja društveno odgovornog poslovanja, Zagreb: Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj, 2012 (prirucnik)
Omazić, M. (ur.) (2012) Zbirka studija slučaja društveno odgovornog poslovanja. Zagreb, Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj.
@book{book, editor = {Omazi\'{c}, M.}, year = {2012}, pages = {385}, keywords = {Corporate social responsibility, case study}, isbn = {978-953-98964-4-5}, title = {Collection of corporate social responsibility case studies}, keyword = {Corporate social responsibility, case study}, publisher = {Hrvatski poslovni savjet za odr\v{z}ivi razvoj}, publisherplace = {Zagreb} }