Praćenje mikrobiološke čistoće u kuhinjama vrtića na području grada Rijeke u razdoblju od 01.01.2009. do 31.12.2010. (CROSBI ID 373067)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Prpić, Ana
Linšak, Željko
Gobin, Ivana
hrvatski
Praćenje mikrobiološke čistoće u kuhinjama vrtića na području grada Rijeke u razdoblju od 01.01.2009. do 31.12.2010.
Mikrobiološka čistoća objekata u kojima se radi s hranom je jedan od preduvjeta osiguranja zdravstvene ispravnosti namirnica, s ciljem smanjenja rizika od zaraznih bolesti koje se prenose hranom. U Hrvatskoj je mikrobiološka čistoća objekata u poslovanju s hranom određena Pravilnikom o učestalosti kontrole i normativima mikrobiološke čistoće u objektima pod sanitarnim nadzorom (NN. 137/09). Cilj ovog rada je analiza rezultata kontrola mikrobiološke čistoće kuhinja vrtića na području grada Rijeke koje je proveo Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u razdoblju od 01.01.2009. - 31.12.2010. Uzorci su prikupljeni metodama obriska i otiska, a pratio se broj aerobnih mezofilnih bakterija i bakterija iz porodice Enterobacteriaceae. Dobiveni rezultati u skladu su s graničnim vrijednostima preporučenih Pravilnikom, odnosno ovakvi rezultati pokazuju da se u kuhinjama vrtića grada Rijeke „Zlatna ribica“ provode mjere u skladu s dobrom higijenskom praksom.
sigurnost hrane; HACCP; monitoring
nije evidentirano
engleski
Monitoring of microbiological cleanliness in the kitchens of kindergartens in the city of Rijeka in the period from 01.01.2009. to 31.12.2010.
nije evidentirano
food safety; HACCP; monitoring
nije evidentirano
Podaci o izdanju
30
12.07.2012.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Medicinski fakultet u Rijeci
Rijeka