Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 585678

Primjena visokog hidrostatskog tlaka u obradi prehrambenih namirnica


Ježek, Damir; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen
Primjena visokog hidrostatskog tlaka u obradi prehrambenih namirnica // Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti
Zagreb, Hrvatska, 2012. (poster, nije recenziran, neobjavljeni rad, znanstveni)


CROSBI ID: 585678 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Primjena visokog hidrostatskog tlaka u obradi prehrambenih namirnica
(Application of high hydrostatic pressure in treatment of foodstuff)

Autori
Ježek, Damir ; Karlović, Sven ; Bosiljkov, Tomislav ; Dujmić, Filip ; Tripalo, Branko ; Brnčić, Mladen

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, znanstveni

Skup
Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti

Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 18.06.2012

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
visoki hidrostatski tlak; hrana
(high hydostatic pressure; foodstuff)

Sažetak
Dan je pregled utjecaja visokog hidrostatskog tlaka na prehrambene proizvode. Prikazana je usproredba s toplinskom pasterizacijom, te utjecaj na mikroorganizme, boju, teskturna i druga svojstva obrađenih prehrambenih proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0581846-0422 - Pripremanje sirovina i određivanje teksturalnih svojstava prehrambenih proizvoda (Ježek, Damir, MZOS ) ( POIROT)
058-0581846-0717 - Primjena ultrazvuka u prehrambenoj tehnologiji i biotehnologiji (Tripalo, Branko, MZOS ) ( POIROT)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Ježek, Damir; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen
Primjena visokog hidrostatskog tlaka u obradi prehrambenih namirnica // Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti
Zagreb, Hrvatska, 2012. (poster, nije recenziran, neobjavljeni rad, znanstveni)
Ježek, D., Karlović, S., Bosiljkov, T., Dujmić, F., Tripalo, B. & Brnčić, M. (2012) Primjena visokog hidrostatskog tlaka u obradi prehrambenih namirnica. U: Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti.
@article{article, author = {Je\v{z}ek, Damir and Karlovi\'{c}, Sven and Bosiljkov, Tomislav and Dujmi\'{c}, Filip and Tripalo, Branko and Brn\v{c}i\'{c}, Mladen}, year = {2012}, keywords = {visoki hidrostatski tlak, hrana}, title = {Primjena visokog hidrostatskog tlaka u obradi prehrambenih namirnica}, keyword = {visoki hidrostatski tlak, hrana}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }
@article{article, author = {Je\v{z}ek, Damir and Karlovi\'{c}, Sven and Bosiljkov, Tomislav and Dujmi\'{c}, Filip and Tripalo, Branko and Brn\v{c}i\'{c}, Mladen}, year = {2012}, keywords = {high hydostatic pressure, foodstuff}, title = {Application of high hydrostatic pressure in treatment of foodstuff}, keyword = {high hydostatic pressure, foodstuff}, publisherplace = {Zagreb, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font