Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 583625

Građenje prometne infrastrukture


Građenje prometne infrastrukture, Zagreb: Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zavod za prometnice, 2012 (monografija)


Naslov
Građenje prometne infrastrukture
(Construction of transport infrastructure)

Urednik/ci
Lakušić, Stjepan

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Uredničke knjige, monografija, znanstvena

Izdavač
Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zavod za prometnice

Grad
Zagreb

Godina
2012

Stranica
595

ISBN
978-953-6272-48-8

Ključne riječi
ceste; željeznice; građenje; tuneli; urbana sredina; garaže
(roads; railways; construction; tunnels; urban areas; garage)

Sažetak
Knjiga ima osamnaest poglavlja, a može se podijeliti u pet tematskih cjelina. U prvom dijelu obrađuju se teme vezane za čelične željezničke mostove s težištem na njihovu rekonstrukciju kako same konstrukcije mosta tako i kolosijeka na mostovima. U drugom dijelu obrađene su teme iz područja zaštite okoliša s težištem na analizi izgradnje novih prometnica s obzirom na stanje bučnosti u okolišu. Treći dio knjige obrađuje složenu problematiku gradnje podzemnih garaža u urbanim područjima. U četvrtom se dijelu razmatraju teme vezane za hidrogeološka i inženjerskogeološka istraživanja, izgradnju tunela i pokosa usjeka u vrlo zahtjevnim materijalima te problemi slijeganja na prijelaznim područjima između prometnih građevina i trase. U petom dijelu razmatraju se teme vezane za posebnosti gradnje autocesta i završnih radova na odvodnji prometnica te na prometnoj signalizaciji.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
GrađevinarstvoPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
082-0000000-2185 - Buka i vibracije na tramvajskim i željezničkim kolosijecima (Stjepan Lakušić, )

Ustanove
Građevinski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Stjepan Lakušić (urednik)

Citiraj ovu publikaciju

Građenje prometne infrastrukture, Zagreb: Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zavod za prometnice, 2012 (monografija)
Lakušić, S. (ur.) (2012) Građenje prometne infrastrukture. Zagreb, Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zavod za prometnice.
@book{book, editor = {Laku\v{s}i\'{c}, S.}, year = {2012}, pages = {595}, keywords = {roads, railways, construction, tunnels, urban areas, garage}, isbn = {978-953-6272-48-8}, title = {Construction of transport infrastructure}, keyword = {roads, railways, construction, tunnels, urban areas, garage}, publisher = {Gra\djevinski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu, Zavod za prometnice}, publisherplace = {Zagreb} }