Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Hranidbena vrijednost hidrotermički obrađene pšenične slame i kukuruzovine (CROSBI ID 184563)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Novoselović, Antun ; Galonja, Marica ; Jurković, Zorica ; Jelenić, Ivanka ; Gasler, Marija ; Kach, Ivan Hranidbena vrijednost hidrotermički obrađene pšenične slame i kukuruzovine // Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji, 22 (1992), 2; 307-318

Podaci o odgovornosti

Novoselović, Antun ; Galonja, Marica ; Jurković, Zorica ; Jelenić, Ivanka ; Gasler, Marija ; Kach, Ivan

hrvatski

Hranidbena vrijednost hidrotermički obrađene pšenične slame i kukuruzovine

Kemijskim analizama je utvrđena koncentracija sirovih proteina, masti, vlakana i pepela u hidrotermički obrađenoj pšeničnoj slami i kukuruzovini. Metaboličèkim ispitivanjem utvrđeni su koeficijenti probavkljivosti i opća htranidbena vrijednost na ovnovima. Rezulti istraživanja pokazuju da se hidrotrmièkom obradom slame hranidbena vrijednost povećava za 186%, a kukuruzovine za 28%.

probavljivost; termička obrada; kukuruz; hranjiva vrijednost

nije evidentirano

engleski

Nutritive value of hydrothermically-proccessed wheat straw and maize stalks

nije evidentirano

digestibility; heat treatment; maize; nutritive value

nije evidentirano

Podaci o izdanju

22 (2)

1992.

307-318

objavljeno

0352-1346

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija