Hranidbena vrijednost hidrotermički obrađene pšenične slame i kukuruzovine (CROSBI ID 184563)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Novoselović, Antun ; Galonja, Marica ; Jurković, Zorica ; Jelenić, Ivanka ; Gasler, Marija ; Kach, Ivan
hrvatski
Hranidbena vrijednost hidrotermički obrađene pšenične slame i kukuruzovine
Kemijskim analizama je utvrđena koncentracija sirovih proteina, masti, vlakana i pepela u hidrotermički obrađenoj pšeničnoj slami i kukuruzovini. Metaboličèkim ispitivanjem utvrđeni su koeficijenti probavkljivosti i opća htranidbena vrijednost na ovnovima. Rezulti istraživanja pokazuju da se hidrotrmièkom obradom slame hranidbena vrijednost povećava za 186%, a kukuruzovine za 28%.
probavljivost; termička obrada; kukuruz; hranjiva vrijednost
nije evidentirano
engleski
Nutritive value of hydrothermically-proccessed wheat straw and maize stalks
nije evidentirano
digestibility; heat treatment; maize; nutritive value
nije evidentirano
Podaci o izdanju
22 (2)
1992.
307-318
objavljeno
0352-1346