Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Probavljivost i hranjiva vrijednost sirovog i tostiranog ječma u hranidbi svinja (CROSBI ID 184562)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Galonja, Marica ; Jurković, Zorica ; Novoselović, Antun Probavljivost i hranjiva vrijednost sirovog i tostiranog ječma u hranidbi svinja // Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji, 23 (1993), 1; 134-146

Podaci o odgovornosti

Galonja, Marica ; Jurković, Zorica ; Novoselović, Antun

hrvatski

Probavljivost i hranjiva vrijednost sirovog i tostiranog ječma u hranidbi svinja

Istraživanjem je utvrđen sadržaj hranjivih sastojaka u sirovoj i termički obrađenoj sorti ječma Sladoran (tostiranje, probavljivost i opća hranjiva vrijednost). Probavljivost hranjivih sastojaka utvrđena je direktnom metodom na tri pokusne svinje. Na osnovu dobivenih rezultata može se zaključiti da je u odnosu na sirovi ječam , termičkom obradom ječma došlo do povećanja opće hranjive vrijednosti.

ječam; probavljivost; stočna hrana; hranjiva vrijednost; hranidba svinja; tostiranje

nije evidentirano

engleski

Digestibility and nutritive value of raw and toasted barley kernels in pig feeding

nije evidentirano

barley; digestibility; feeds; nutritive value; pig feeding; toasting

nije evidentirano

Podaci o izdanju

23 (1)

1993.

134-146

objavljeno

0352-1346

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Biotehnologija