Probavljivost i hranjiva vrijednost sirovog i tostiranog ječma u hranidbi svinja (CROSBI ID 184562)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Galonja, Marica ; Jurković, Zorica ; Novoselović, Antun
hrvatski
Probavljivost i hranjiva vrijednost sirovog i tostiranog ječma u hranidbi svinja
Istraživanjem je utvrđen sadržaj hranjivih sastojaka u sirovoj i termički obrađenoj sorti ječma Sladoran (tostiranje, probavljivost i opća hranjiva vrijednost). Probavljivost hranjivih sastojaka utvrđena je direktnom metodom na tri pokusne svinje. Na osnovu dobivenih rezultata može se zaključiti da je u odnosu na sirovi ječam , termičkom obradom ječma došlo do povećanja opće hranjive vrijednosti.
ječam; probavljivost; stočna hrana; hranjiva vrijednost; hranidba svinja; tostiranje
nije evidentirano
engleski
Digestibility and nutritive value of raw and toasted barley kernels in pig feeding
nije evidentirano
barley; digestibility; feeds; nutritive value; pig feeding; toasting
nije evidentirano
Podaci o izdanju
23 (1)
1993.
134-146
objavljeno
0352-1346