Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Razgovorom do arhitekture (Petar Bojanić, Vladan Djokić (Ur.), Dijalozi sa arhitektima. O reči arhitekte kao arhitekturalnom aktu) (CROSBI ID 184271)

Prilog u časopisu | prikaz, osvrt, kritika

Žunić, Alen Razgovorom do arhitekture (Petar Bojanić, Vladan Djokić (Ur.), Dijalozi sa arhitektima. O reči arhitekte kao arhitekturalnom aktu) // Projekt ... (Zagreb), 2012 (2012), 31-32; 44-44

Podaci o odgovornosti

Žunić, Alen

hrvatski

Razgovorom do arhitekture (Petar Bojanić, Vladan Djokić (Ur.), Dijalozi sa arhitektima. O reči arhitekte kao arhitekturalnom aktu)

Arhitekt kao projektant, mislilac i teoretičar je bila savršena, idealna formula renesanse, ali u 21. stoljeću je postala očekivana nužnost. Arhitekt se može izražavati i kritički reagirati svojim građevinama, međutim danas je vrijeme da svoje ideje i misli predstavi i pisanim riječima, jer brzina informacija više nema vremena za 'sporost' građene arhitekture. Prikaz je usmjeren na knjigu koja pokazuje kako to rade 'veliki dečki'.

teorija arhitekture ; intervjui ; arhitekt

nije evidentirano

engleski

Through Talking toward Architecture

nije evidentirano

theory of architecture ; interviews ; architect

nije evidentirano

Podaci o izdanju

2012 (31-32)

2012.

44-44

objavljeno

1846-016X

Povezanost rada

Arhitektura i urbanizam