Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Sociološka perspektiva u ekonomiji i svakodnevnom životu (CROSBI ID 745078)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Magzan, Maša ; Katulić, Lucija Sociološka perspektiva u ekonomiji i svakodnevnom životu. Zagreb: Zagrebačka škola ekonomije i managementa, 2010. 89..

Podaci o odgovornosti

Magzan, Maša ; Katulić, Lucija

hrvatski

Sociološka perspektiva u ekonomiji i svakodnevnom životu

Skripta za kolegij sociologija na ZŠEMu donosi pregled tema čija je svrha rasvijetliti sociološku perspektivu i pomoći bolje razumijevanje načina na koje društvene silnice djeluju na naše individualne živote i odluke te utječu na ekonomske aktivnosti. U središtu povećala koje nudi sociologija, stoji pojam koji označava specifičan način promatranja društva, a to je sociološka perspektiva ili sociološka imaginacija. Ona primarno usmjerava pozornost na činjenicu da niti jedan događaj ili postupak ne postoji u izolaciji, već je povezan sa zbivanjima koja ga okružuju. Drugim riječima, kako bismo razumjeli određeni događaj, postupak ili reakciju, nužno je promatrati kontekst u kojem se pojavljuje jer iako je svaki pojedinac jedinstven, društvo oblikuje i utječe na razmišljanja, ponašanje i stavove svih svojih članova. U sklopu nove kulture učenja, usmjerene prema stjecanju novih znanja i vještina kroz intenzivnu primjenu webct alata, kooperativno učenje i timski rad, studenti će upoznati funkcioniranje društvenog sustava i spoznati zašto svijet nije ono što izgleda da jest. Zbog toga što razotkriva odnose moći i pomaže nam detektirati na koji način društvo oblikuje naše ponašanje i razmišljanje, sociološka perspektiva nudi novi pogled na društveni život i otvara put ka samootkrivanju i društvenoj odgovornosti unutar lokalne i globalne zajednice kojima pripadamo.

sociologija; ekonomija; zajednica; društvo; svakodnevica; sociološka imaginacija

nije evidentirano

engleski

Sociological perspectives on the economy and everyday life

nije evidentirano

sociology; economics; community; society; everyday life; sociological imagination

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Zagrebačka škola ekonomije i managementa

89

2010.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

nije evidentirano

Poveznice